انواع سازه‌های فضاکار یکی از بهترین سازه‌های ساختمانی هستند که در آن بدون نیاز به محدودیت فضایی و دهانه می‌توانید طراحی‌های زیبایی را ایجاد کنید. در حال حاضر انواع سازه‌های فضا کار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند و استفاده از آن‌ها برای مکان‌های زیادی مناسب هستند؛ بنابراین بهتر است شما قبل از انتخاب انواع سازه‌ های ساختمانی در مورد این سازه‌ها اطلاعاتی را کسب نمایید تا گروه رویش آن‌ها را مطابق با نیاز شما طراحی کنند.

انواع سازه‌های فضا کار کدام هستند؟

انواع سازه‌های فضا کار

سازه ساختمانی فضا کار یا فضایی یکی از ساختمان‌های مدرنی هستند که از آن‌ها برای تولید سالن‌های بزرگ استفاده می‌کنند. این ساختمان‌ها را بدون محدودیت دهانه و مساحت تولید می‌کنند. در تولید این نوع ساختمان‌ها از خرپا استفاده می‌کنند که طراحی و چیدمان آن‌ها نیاز به دانش مهندسی دارد؛ بنابراین شما برای ساخت آن‌ها باید از مجموعه‌های فعال ساختمانی استفاده کنید. به دلیل استقبال کارفرمایان از این نوع ساختمان‌ها امروزه انواع سازه‌های فضا کار وجود دارند که در ادامه به چند مورد آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. سازه فضا کار تخت
  2. سازه فضا کار  چلیک
  3. سازه فضا کار گنبد
  4. سازه فضا کار  دیسکی
  5. سازه فضا کار هرم
  6. سازه فضا کار سینوسی
  7. سازه فضا کار تخت دو طرف شیبدار
  8. سازه فضا کار نیم قوسی

سازه فضایی تخت

 انواع سازه‌ های فضا کار یا فضایی

نوعی سازه فضایی وجود دارد که در آن لایه روبین سقف به صوت کاملا صاف و موازی ایجاد می‌شود؛ معمولا به این نوع سازه‌ها، سازه فضایی تخت می‌گویند. در این سازه‌ها دو لایه پایینی و بالایی کاملا با هم مسطح هستند و در موازی سطح زمین قرار دارند. در حال حاضر استفاده از این نوع سازه‌ها در ساختمان‌های زیادی کاربرد دارد.

سازه فضا کار  چلیک

سازه چلیک یکی از ساختمان‌های زیبا با طراحی عالی است. در این سازه‌ها نمای بیرونی و درونی سازه به صورت کمانی اجرا می‌شوند. این نوع سازه‌ها به صورت چلیک کامل و ناقص تولید می‌شوند. نحوه ساخت آن‌ها معمولا به نظر کارفرمایان و مهندسان ساختمان بستگی دارد. استفاده از این نوع سازه‌های فضایی، هزینه تولید کمتری دارند.

سازه فضا کار  گنبدی

اگر به دنبال استفاده از زیباترین انواع سازه‌های فضا کار هستید می‌توانید از سازه گنبدی استفاده کنید. این طراحی می‌تواند تاثیر زیادی در شهرت ساختمان شما داشته باشد؛ بنابراین اگر به دنبال یک طراحی خاص برای ساختمان تجاری و رفاهی خود هستید می‌توانید از سازه فضایی گنبدی استفاده کنید. در این نوع ساختمان‌ها شکل ظاهری ساختمان به صورت یک گنبد بیضوی شکل است. هر کدام از این ساختمان‌های گنبدی شکل در زمان طراحی، بافت و نصب مختلفی دارند که در این مورد می‌توانید با مشاوران رویش صحبت کنید.

سازه فضا کار دیسکی

یکی از انواع سازه‌های فضا کار، سازه دیسکی است. در این نوع سازه‌ها آن‌ها را به شکل دایره تخت تولید می‌کنند. استفاده از این ساختمان‌ها در جاهایی که امکان ستون گذاری بسیار محدود است و محیط به شکل دایره‌ای است، بسیار مناسب بوده و می‌تواند یک طراحی ایده آل باشد. استفاده از این نوع سازه‌های فضا کار هزینه طراحی و تولید بیشتری نسبت به روش‌های دیگر دارد.

سازه فضایی با فرم هرم

این مدل از سازه‌ها، فرم و ظاهر زیبایی دارند و می‌توانند جذابیت بالایی را به سازه شما به ارمغان دهند. در واقع آن‌ها یک ایده خوب برای ساخت ساختمان‌های جذاب هستند؛ اما باید دقت کنید که در این نوع سازه‌ها شما نیاز به فضای بیشتری دارید و این کار می‌تواند هزینه ساخت و ساز شما را افزایش دهد. استفاده از این نوع ساختمان‌ها بسیار پایدار هستند و شما می‌توانید از آن‌ها برای دهانه‌های بزرگ بالای ۳۰ متر استفاده کنید.

سازه فضایی سینوسی

سازه فضایی سینوسی

یکی از انواع سازه‌های فضا کار، سازه سینوسی است که از بیرون می‌تواند یک نما بسیار زیبایی را برای شما ایجاد کند. در این سازه‌ها یک یا چند محور نقطه عطف وجود دارند که در آن‌ها باید آبرو نصب کنید. لذا این نوع طراحی‌های ساختمان نیاز به دقت بیشتری دارند.

سازه فضا کار تخت دو طرف شیبدار

استفاده از سازه فضا کار دو طرف شیبدار یکی از پرکاربردترین طراحی‌های ساختمان است که از آن بیشتر در سوله‌های صنعتی استفاده می‌کنند. در این نوع ساختمان‌ها دو طرف آن را به یک شیب می‌سازند که در یک نقطه در وسط ساختمان به هم وصل می‌شوند. در حال حاضر شما از این نوع مدل سازه‌ها می‌توانید در ساختمان‌های زیادی مانند سالن‌های ورزشی، پارکینگ‌ها، کارخانه‌ها، مراکز خرید تجاری و غیره مشاهده کنید.

سازه فضا کار نیم قوسی

این نوع سازه‌ها، مانند ساختمان‌های چلیک هستند با این تفاوت که ارتفاع ستون‌های ابتدایی و انتهایی قوس متفاوت هستند. این قوس‌ها را می‌توانید مطابق با نیاز خود به شکل‌های مختلفی ایجاد کنید.

نحوه اجرای پروژه‌های سازه فضا کار

در بالا در مورد انواع سازه‌های فضا کار صحبت کردیم و هر کدام از آن‌ها را برای شما مشخص نمودیم؛ اما آیا می‌دانید نحوه اجرای هر کدام از سازه‌های فضا کار چگونه است؟ در حال حاضر مهندسان رویش این سازه‌ها را با توجه به نوع آن‌ها در مراحل مختلفی طراحی و تولید می‌کنند. لذا نحوه اجرای آن‌ها کاملا با هم متفاوت هستند؛ اما همه آن‌ها مراحلی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • در ابتدا یک تکیه‌گاه مناسب برای سازه فضا کار خود در محل اجرای پروژه نصب کنید تا مطابق با اندازه‌گیری‌های آن در کارخانه سازه شما طراحی و تولید شود.
  • بعد از آن که اجزای سازه تولید شد آن‌ها را به محل نصب منتقل می‌کنند تا تمام آن‌ها را بر روی زمین قرار داده و گسترش دهند.
  • بعد از آن که اجزای سازه را در محل نصب قرار دادند باید آن‌ها را به کمک جرثقیل روی پایه قرار داده و آن‌ها را نصب کنند. به طوری که تمام اجزای مختلف سازه به صورت یکدست طراحی و نصب شوند. دقت کنید که زمان تولید و اجرای آن‌ها درزمان کوتاهی انجام خواهد شد. لذا می‌تواند یک مزیت به شمار بیاید.

فاصله ستون‌ها در سازه فضا کار چگونه باشد؟

با توجه به این که در سازه‌های فضایی ستون وجود ندارد؛ اما در برخی از آن‌ها لازم است ستون‌هایی قرارداده شود. این ستون‌ها معمولا به صورت نامنظم در فاصله‌های مختلفی قرار داده می‌شوند؛ اما معمولا فاصله آن‌ها از هم حدود 60 متر است. لذا این ویژگی سازه‌های فضا کار باعث شده تا افراد زیادی از آن طرفداری کنند و استفاده از آن را در ساختمان‌های مختلف زیاد کنند.

ضخامت سقف سازه‌های فضا کار

در ساخت ساختمان‌های فضایی باید به کیفیت سقف‌ها بسیار توجه کرد تا ضمن این که بتوانند کیفیت بالایی داشته باشند باید از استقامت خوبی برخوردار باشند. در تعیین کیفیت سقف سازه‌ها عواملی زیادی مانند نوع سازه و شکل هندسی آن‌ها، اندازه دهانه‌ها و اندازه ستون‌ها، میزان بار وارده بر سازه و غیره مؤثر هستند؛ زیرا آن‌ها استقامت سقف سازه‌ها را تعیین می‌کنند. به همین دلیل بر اساس سازه خود باید سقف‌های مختلفی را بسازید. برای این کار بهتر است از مهندس ساختمان کمک بگیرید.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره ۳۴۵۵۷۱۶۴-۰۲۳ تماس بگیرید.

خلاصه

به دلیل استقبال افراد زیادی از سازه‌های فضا کار یا فضایی امروزه مدل‌های زیادی از آن وجود دارند. با توجه به این که مهندسان ساختمان رویش می‌توانند بدون محدودیت طراحی آن‌ها را اجرا کنند؛ اما رایج‌ترین آن‌ها در حال حاضر سازه تخت، چلیک، گنبدی،  دیسکی، هرم، سینوسی، تخت دو طرف شیبدار و نیم قوسی هستند. هر کدام از آن‌ها با ویژگی‌های خاصی طراحی می‌شوند. شما برای سفارش ساخت انواع سازه‌های فضا کار می‌توانید با مهندسان ساختمان گروه رویش صحبت نمایید.