سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) یکی از سازههای صنعتی است که بدون نیاز به ستون سازههای محکمی را ایجاد میکند. سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) مزایا و معایب زیادی نسبت به سازههای دیگر دارد؛ بنابراین شناخت این سازهها و نحوه اجرای آنها روی انتخاب شما برای ساخت ساختمان مؤثر هستند. گروه رویش به عنوان مجری ساخت انواع سازه های ساختمانی مختلف قادر است این نوع ساختمانها را برای شما معرفی کند.
منظور از سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) چیست؟
سازه ساختمانی آی سی اف (I.C.F) مخفف عبارت Insulating Concrete Formwork است. این یک روش برای ساخت ساختمانهای مختلف است که در آن از پنلهای پلی استایرن (EPS)، پروفیلهای گالوانیزه و بتن مسلح استفاده میکنند. این روش در دهههای ۵۰ و ۶۰ قرن گذشته توسط مهندسان آلمانی ابداع شده است.
مزایا ساخت سازه به کمک روش آی سی اف باعث شده تا استفاده از آن به سرعت در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی توسعه یابد. به طوری که امروزه توسط شرکتهای ساختمانی زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. شرکت رویش نیز به عنوان یکی از شرکتهای فعال عمرانی قادر است این نوع ساختمانسازی را با رعایت تمام اصول اولیه انجام دهد.
در روش ساخت ICF دو لایه پنل پلی استایرن را در دو طرف دیوار قرار میدهند که ضخامت آنها ۶ تا ۲۰ سانتیمتر است. در داخل این پلی استایرنها پروفیلهای گالوانیزه با فرمهای مشخص وجود دارند که آنها را محکم میکنند. برای افزایش استحکام سازه نیز در بین این پروفیلها میلگرد و بتن قرار میدهند.
نحوه ساخت سازه با روش سازه ساختمانی آی سی اف (ICF)
شما برای این که بتوانید یک ساختمان را به روش ساخت ICF بسازید باید در آن مراحلی را طبق استانداردهای جهانی رعایت کنید. این مراحل به صورت اصولی به شکل زیر هستند.
پی ریزی اصولی
در ابتدا شما لازم است برای ساخت ساختمان خود به روش ICF باید یک پیریزی اصولی انجام دهید که این مرحله با روشهای ساختمانسازی دیگر تفاوتی ندارد. در ابتدا لازم است خاکبرداری، انواع گودبرداری، پیریزی و غیره را انجام دهید و یک کف صاف برای سطح مقطع خانه خود اجرا نمایید. زمانی که شما کف ساختمان را ساختید باید میلگردها را در گوشه سطح قرار دهید تا در آن جا پلی استایرنها را جاسازی کنند.
ساخت گوشه های ساختمان با بلوک
در این بخش شما باید با بلوکهای مخصوص با زاویه ۹۰ درجه گوشههای ساختمان را بسازید. بعد از آن فضای بین بلوکها را پر کنید تا در جای خود ثابت بمانند و دیوارها را بسازید. در حین ساخت دیوار جایگاه در و پنجره را توسط قالبهای پلی استایرن مشخص کنید.
دیوار چینی
در روش ساخت ICF دیوارچینی به دو صورت مختلف، بلوکهایی در حدود اندازه بلوکهای سیمانی و پنلهای مرتفع دیواری انجام میشوند. این قطعات را به کمک چسب مخصوص پلی استایرن در کنار هم قرار میدهند.
قرار دادن خرپای
بعد از آن که مرحله دیوارچینی تمام شد و از تراز بودن و قایم بودن دیوارها اطمینان پیدا کردید، این دیوارها را توسط خرپای فلزی در جای خود محکم میکنند تا برای مرحله بتنریزی آماده شوند. همچنین در میان دیوارها یک میلگرد افقی قرار داده میشود تا در آن تمام دیوارها را به هم وصل کنندتا از جای خود خارج نشوند.
پرکردن بتن بین دو پنل پلی استایرن
در این مرحله از ساخت ساختمان با روش سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) بین دو پنل پلی استایرن را با بتن پر میکنند. در فواصل مختلف نیز میلگردهایی را نصب میکنند تا بتنها مسطح شوند. حال روی بتن را تمیز و مرتب میکنند. برای اجرای سقف نیز میلگردهایی با ارتفاع کمتری را در آن جایگذاری میکنند تا بعد از خشک شدن بتنها، برای مرحله بعد آماده شوند.
ساخت دیوارهای غیرباربر
دیوارهای غیر باربر داخلی ساختمان توسط دو لایه پنل پلی استایرن و ورق گالوانیزه ساخته میشوند. در حالی که دیوارهای باربر توخالی هستند و شما برای برقکشی و عبور تاسیسات مختلف از آن میتوانید استفاده کنید.
اجرای سقف
بعد از آن که کلیه مراحل بالا را انجام دادید و بتن شما خشک شد باید اجرای سقف را شروع کنید. سعی کنید سقف را نیز به روش ICF انجام دهید.
تکمیل نما و تاسیسات ساختمان
بعد از آن که ساخت سقف نیز تمام شد حالا باید نما و تاسیسات ساختمان را تکمیل کنید. برای این کار لازم است در ابتدا روی پلی استایرنها، عایقهای رطوبت را بچسبانید و بعد از آن نما را طراحی کنید. خوشبختانه شما در ساختمانهایی که به روش ساخت ICF ساخته میشوند میتوانید انواع نماهای فلزی، چوبی، آجر و سنگ را اجرا کنید.
نصب تجهیزات لازم و ضروری
شما میتوانید کلید و پریزها را خیلی راحت در دیوارهای ICF نصب و اجرا کنید. تمام تاسیسات برقی و مکانیکی نیز در میان فضای خالی میان دو لایه پلی استایرن وجود دارند. بعد از آن که شما این مراحل را تمام کردید باید گچ کاری، کاشیکاری و کف را اجرا نمایید.
مزایای استفاده از روش سازه ساختمانی آی سی اف (ICF)
- ساختمانهایی که با روش ICF ساخته شدهاند دیوارهای باربر پهنی دارند که میتوانند وزن ساختمان را به راحتی تحمل کنند.
- استفاده از این روش یک گزینه خوب برای صرفهجویی در مصرف انرژی است؛ زیرا پلی استایرنها عایق گرما و سرما هستند. لذا استفاده از آنها در مناطق سردسیر کشور مناسب است.
- در این روش، ستون وجود ندارد. برای همین طراحی دکوراسیون داخلی خانه راحتتر و بهتر خواهد بود.
- روش ساخت ICF روش خوبی برای ساخت ساختمانهای دو طبقه است. با افزایش استحکام ساختمان میتوان تعداد طبقات را به ۳ طبقه نیز افزایش داد.
- ساخت ساختمان به روش آی سی اف (ICF) سرعت اجرایی بالایی دارد؛ بنابراین شما میتوانید در زمان و هزینه خود صرفهجویی کنید.
- اگر شما از روش سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) برای ساخت ساختمان خود استفاده کنید در مصرف مصالح ساختمانی ۳۰ درصد صرفهجویی میکنید.
- یکی دیگر از مزایای سیستم روش ICF عایق حرارت، برودت و صوت (کاهش صدا تا ۵۰-۶۰ دسی بل) است.
- شما میتوانید مصالح ساختمانی مختلف را به راحتی در سیستم ICF تطبیق دهید و آنها را در شکلها و طرحهای مختلفی اجرا نمایید.
- ساختمانهای ساخته شده با روش ICF در برابر بلاهای طبیعی مانند زلزله و طوفان مقاوم هستند. وزن این ساختمانها نسبت به ساختمانهایی که به روش سنتی ساخته شدهاند، کمتر است.
- یکی از مزایا سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) مقاومت در برابر آتش است. پلی استایرنها نیز در برابر آتش نسبت به ساختمانهای دیگر مقاومت بالایی دارند.
- شما به کمک سازه روش ICF میتوانید ساختمانهایی حداکثر به ارتفاع ۵۰ متر از سطح زمین بسازید که در کشور ما طبق مقررات ملی ساختمان ساخته میشوند.
- استفاده از این سازهها برای ساختمانهای مخابراتی، آموزشی، اسکان موقت، خوابگاهی، ورزشی و غیره مناسب است.
- استفاده از روش ICF هزینه دستمزد تا %۵۰، مصرف میلگرد تا %۲۰، زمان اجرای سفتکاری تا %۶۰ و مصرف انرژی تا %۷۰ کاهش میدهد.
- استفاده از این روش برای کسانی که قصد دارند یک طبقه به ساختمان خود اضافه کنند.
- شما برای ساخت ساختمان خود به روش آی سی اف نیاز به تجهیزات و ماشینآلات گراف قیمتی ندارید. به طوری که پیچیدهترین مرحله آن، بتنریزی است.
- ساختمانهایی که به روش آی سی اف ساخته شدهاند، دوستدار محیطزیست هستند؛ زیرا مصالح ساختمانی زیادی در آن استفاده نمیشود.
برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره ۳۴۵۵۷۱۶۴-۰۲۳ تماس بگیرید.
خلاصه
یکی از روشهای ساخت سازه صنعتی، سازه ساختمانی آی سی اف (ICF) است. در این روش شما با دو لایه پلی استایرن برای ساخت ساختمان خود استفاده میکنید که در داخل این لایهها پروفیل، میلگرد، بتن و سایر مصالح ساختمانی وجود دارد. در واقع شما بدون نیاز به ستون، ساختمانهایی با وزن بسیار کم را بسازید. استفاده از این روش مزایای زیادی برای مناطق سردسیر، گرمسیر، زلزلهخیز و غیره دارد که برای ساخت آنها میتوانید از گروه مهندسین رویش کمک بگیرید.