سازه فولادی

سازه فولادی یک سازه فلزی است که اجزای آن از فولاد سازه‌ای متصل به یکدیگر تشکیل می‌شود. این نوع از سازه‌ها اطمینان پذیری بالایی دارند و به مواد خام کمتری نسبت به دیگر انواع سازه‌ها همچون سازه بتنی نیاز دارند. از مزایای سازه‌های فولادی می‌توان به مقاومت زیاد، خواص یکنواخت، دوام، خواص ارتجاعی، شکل‌پذیری بالا، پیوستگی مصالح، تقویت‌پذیری و امکان مقاوم سازی اشاره کرد. همچنین شرایط آسان ساخت و نصب، سرعت نصب، پرت کمتر مصالح، وزن کم، اشغال کمتر فضا از دیگر مزایای این نوع سازه است.

سازه فولادی به عنوان یکی از انواع سازه ها

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره‌های 09122527317 و 09127598728 تماس بگیرید

سازه‌های فولادی با انواع سیستم‌های مهارجانبی

انواع روش‌های تامین مهارجانبی در سازه فولادی:

  • سیستم قاب خمشی فولادی
  • سیستم قاب خمشی + مهاربند
  • سیستم قاب خمشی + دیوار برشی
  • سیستم مهاربندی همگرا
  • سیستم مهاربندی واگرا 
  • سیستم دیوار برشی 
سازه فولادی
سازه بتنی به عنوان یکی از انواع سازه ها

سازه بتنی

بتن از ترکیب سیمان، شن و ماسه و آب با نسبت مشخص به‌وجود می‌آید و توسط قالب‌های مخصوص به اشکال دلخواه سازه‌ای در می‌آیند. بتن در فشار دارای عملکرد مطلوبی ست اما به هنگام کشش دچار ترک‌خوردگی و در نهایت شکست می‌شود. برای بهبود این مسئله از آرماتور استفاده می‌شود. بنابراین در سازه‌های بتن آرمه از ترکیب بتن و آرماتور در اعضا مختلف سازه استفاده می‌شود.

از مزایای سازه بتنی می‌توان به ارزان بودن، استحکام و مقاومت بالا، قابلیت شکل‌پذیری بالا، مقاومت بسیار خوب در برابر حرارت و آتش‌سوزی اشاره کرد. هزینه کم انتقال مصالح به کارگاه به‌دلیل تولید در محل پروژه، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری زیاد در مقایسه با سازه فولادی از نقاط قوت این سازه است. همچنین طول عمر بالا، افزایش مقاومت در طول زمان و مقاومت بالا در شرایط آب و هوایی مرطوب نسبت به سازه فولادی از دیگر مزایای این نوع سازه است.

سازه CFT

مقاطع فولادی پر شده با بتن که به اختصار CFT نامیده می‌شوند، گروهی از مقاطع مختلط با هندسه دایره‌ای، مربعی، مستطیلی و شش ضلعی هستند که از عملکرد مشترک فولاد در اطراف بتن محصور شده برای باربری بهره می‌گیرند.

از مزایای سازه CFT می‌توان به کاهش وزن فولاد مصرفی در ستون، کاهش هزینه زمان ساخت و نصب سازه با استفاده از مقطع  HSS اشاره کرد. همچنین حذف یا کاهش هزینه حفاظت ستون‌ها در برابر حریق، افزایش فضای مفید، بهبود کیفیت ساخت و امکان استفاده از مقطع ستون با ابعاد یکسان در ارتفاع از دیگر مزایای این نوع سازه است. علاوه‌براین مقاومت خمشی و محوری برشی بالاتر، بهبود عملکرد بتن، شکل‌پذیری و ظرفیت استهلاک انرژی بالا و افزایش سختی جانبی عضو فشاری از دیگر مزایای این نوع سازه است.

سازه CFT به عنوان یکی از انواع سازه ها

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره‌های 09122527317 و 09127598728 تماس بگیرید

سازه SRC به عنوان یکی از انواع سازه ها

سازه SRC

در سازه‌های بتن مسلح فولادی (SRC)، نیم‌رخ‌های فولادی به‌همراه ورق‌های تقویتی و یا بست‌های اتصال آن به‌طور کامل در محدوده میانی عضو بتنی، پوشیده می‌شوند.

از مزایای سازه SRC می‌توان به عدم نیاز به کنترل کمانش موضعی بخش فولادی به‌دلیل محصورشدگی در بتن اشاره کرد. همچنین افزایش 20 درصدی مقاومت این نوع سازه در مقایسه با سازه بتنی، کاهش ابعاد ستون در سازه SRC در پای سازه نسبت به سازه بتنی و در نتیجه امکان امتداد آن در ارتفاع، امکان اجرای دهانه‌های بلندتر با ستون ‌SRC هم‌بعد با ستون بتنی به‌علت مقاومت بالاتر، کاهش سطح قالب‌بندی به‌دلیل ابعاد کوچکتر ستون نسبت به بتنی از دیگر مزایای این نوع سازه است.

دیگر انواع سازه‌ها

از انواع دیگر سازه‌ها که می‌توان نام برد سازه‌ پوسته‌ای است که اغلب از بتن مسلح ساخته می‌شوند و مشابه طاق‌های سنتی به‌صورت منحنی می‌باشند. از مهم‌ترین مزیت‌های این نوع سازه هزینه مناسب اجرای سازه نسبت به دیگر سازه‌ها، زیبایی و جذابیت فرم، ایجاد فضای بدون ستون، عملکرد مناسب در برابر زلزله و ایجاد فرم‌های متنوع است.

همچنین از انواع دیگر سازه‌ها، سازه صنعتی است. از انواع سازه‌های صنعتی می‌توان به سوله با دهانه‌های بلند در متراژهای بالا اشاره کرد.

سازه صنعتی