در حال حاضر روش‌های پایدارسازی گود زیادی وجود دارند که از آن برای گودبرداری اصولی استفاده می‌کنند. در میان آن‌ها روش تاپ دان یکی از بهترین و پرطرفدارترین روش گودبرداری است؛ اما آیا می‌دانید چرا روش گودبرداری تاپ دان پرطرفدار است و مزیت‌های روش تاپ دان نسبت به روش‌های دیگر گودبرداری چیست؟ برای پی بردن به این موضوع بهتر است به مقایسه گودبرداری به روش تاپ دان با دیگر روش‌های پایدارسازی گود بپردازید که گروه رویش به عنوان افراد متخصصین در زمینه طراحی و ساخت انواع گودبرداری‌های ساختمان قادر است این روش را برای شما بازگو کند.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

مقایسه روش تاپ دان با دیگر روش‌های پایدارسازی گود ساختمان

در حال حاضر روش تاپ دان یکی از معروف‌ترین و بهترین روش‌های گودبرداری ساختمان است که در زمان کمتری می‌توانید گودبرداری خود را انجام دهید. ولی در سایر روش‌های گودبرداری شما نیاز به زمان بیشتری دارید. برای پی بردن به این موضوع قصد داریم مقایسه روش تاپ دان با دیگر روش‌های پایدارسازی گود را انجام دهیم و جزئیات بیشتری را در مورد این روش نسبت به سایر روش‌های گودبرداری ساختمان بیان کنیم.

  1. در روش‌های گودبرداری به‌روش میخ‌کوبی (نیلینگ)، مهار گذاری (انکراژ)، مهار متقابل (استرات)، سازه نگهبان خرپایی و گودبرداری شیب‌دار یا پلکانی خاک (بِرم) شما باید عملیات گودبرداری خود را تا تراز صفر- صفر ساختمان انجام دهید. بعد از آن شالوده ساختمان را پی‌ریزی کرده و طبقات مختلف ساختمان را می‌سازید.

 به طوری که در هر طبقه سازه نگهبان ساختمان خود را حذف کرده و بعد از آن به ساخت سازه خود تا طبقات مورد نظر ادامه می‌دهید؛ بنابراین می‌توان دریافت که شما در تمام روش‌های پایدارسازی گود شیب‌دار، مهار متقابل (استرات)، سازه نگهبان خرپایی، میخ کوبی (نیلینگ) و مهار گذاری (انکراژ) ساخت سازه خود را از پایین به بالا شروع می‌کنید. در حالی که در روش تاپ دان چنین چیزی وجود ندارد.

  1. در روش تاپ دان شما ساخت سازه خود را از بالا به پایین انجام می‌دهید. به همین دلیل به این روش، روش بالا – پایین (تاپ – دان) می‌گویند. در روش تاپ دان شما ضمن این که می‌توانید ساخت طبقات را از بالا یعنی سطح زمین به سمت پایین شروع کنید، می‌توانید در آن به ساخت طبقات خود از سطح زمین به سمت بالا نیز ادامه دهید؛ یعنی در واقع در روش تاپ دان شما دو جبهه کاری مستقل ساخت‌وساز دارید که ساخت ساختمان را به صورت همزمان از سطح زمین به پایین و از سطح زمین به بالا انجام می‌دهید.
  2. روش تاپ دان نسبت به سایر روش‌های پایدارسازی گود از نظر زمان و هزینه به صرفه است و شما در آن می‌توانید ساخت ساختمان خود را در زمان کمتری انجام دهید. همچنین شما در این روش می‌توانید با آسیب‌های کمتری را بابت کمبود مصالح ساختمان، اعتصابات صنوف، نوسانات قیمت مصالح، خرابی ماشین‌آلات، رخدادهای مرتبط با فصول سال و سردی و گرمی هوا درگیر شوید.
  3. به یاد داشته باشید که در روش تاپ دان شما می‌توانید فعالیت‌های غیر سازه‌ای مانند سفت‌کاری، نازک کاری، نصب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی و غیره را نسبت به روش‌های دیگر پایدارسازی گود زودتر شروع کرده و به اتمام برسانید.
  4. در مقایسه روش تاپ دان با دیگر روش‌های پایدارسازی گود می‌توانید به این نتیجه برسید که شما در روش تاپ دان نیازی به دریافت رضایت مالکین ساختمان‌های مجاور ندارید. در حالی که در روش‌های دیگر مانند میخ کوبی و گودبرداری به روش انکراژ شما به زمین همسایگان خود وارد می‌شوید و در این حالت لازم است از مالکین آن‌ها رضایت کسب کنید. پیاده‌سازی روش گودبرداری به روش سازه نگهبان خرپایی نیاز به فضای بیشتری دارد. ولی در روش تاپ دان شما نیاز به فضای کمتری دارید.
  5. در گودبرداری و اجرای سازه به روش تاپ دان شرایط آب و هوایی تاثیری در اجرای ۳ طبقه منفی ندارد؛ زیرا شما در آن با اجرای سقف منفی یک، دو طبقه بعدی از باد و باران در امان هستند.
  6. یکی از مزایای استفاده از روش تاپ دان این است که شما در آن از ستون به عنوان استرات (مهار) استفاده می‌کنید. در حالی که در روش‌های بعدی شما سولجر های موقت نصب می‌کنید. شما روش تاپ‌دان را می‌توانید روی تمام پروژه‌های کوچک و بزرگ پیاده‌سازی کنید؛ زیرا هر چه شما در آن به سمت طبقات منفی بروید از خود سازه برای پایدارسازی گود استفاده می‌کنید. ولی در گودبرداری به‌ روش مهار متقابل شما باید چاله‌هایی را حفر کنید و از آن‌ها می‌توانید برای پروژه‌های کوچک استفاده کنید. همچنین هر چه به طبقات زیرین بروید نیاز به استحکام سازی گود زیادی دارید.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

سازه‌های مختلف برای اجرای بالا – پایین (Top-Down)

سازه‌های مختلف برای اجرای بالا – پایین (Top-Down)

روش تاپ دان را می‌توانید برای سازه‌های بتنی، فلزی و سازه با مقاطع مختلط (SRC و CFT) اجرا کنید. برای این که نتیجه کار خود را به درستی دریافت کنید باید تجربه کاری و دانش ژئوتکنیک و سازه را باهم داشته باشید. در غیر این صورت شما به مخاطرات زیادی در کار خود برخورد خواهید کرد. به همین دلیل بهتر است برای اجرای گودبرداری و اجرای سازه به روش تاپ دان با مهندسان گروه رویش صحبت نمایید تا آن‌ها بتوانند اطلاعات لازم را برای شما ارائه دهند.

در حال حاضر استفاده از روش گودبرداری تاپ دان در سراسر جهان به دلیل محبوبیت‌های آن پرطرفدار است و شما می‌توانید برای ساخت تمام پروژه‌های کوچک و بزرگ از آن استفاده کنید. ساختمان‌های بزرگ زیادی در جهان وجود دارند که به روش تاپ دان ساخته شده‌اند؛ ساختمان دفتر مرکزی شرکت بانکداری هنگ کنگ و شانگهای در هنگ کنگ، ساختمان زینگیه بانک شانگهای، مرکز خرید گالریز لنـدن، بلوک اداری خیابان ویکتوریا لندن، مرکــز کنفرانس کویین الیزابت 2 در وست مینستر لندن، مرکز آلفا-آربت روسیه، فستیوال واک هنگ کنگ، آی اف ســی (مرکز تجارت بین‌المللی) هنگ کنگ، برج بایتکسکو در ویتنام، اسکای سیتی ویتنام، رویال سیتی ویتنام، ایستگاه ام آرتی ویستا بونا در سنگاپور، مرکز آئودی در جنوب فنالند، هالیوود پالزا در آمریکا و غیره از جمله این ساختمان‌ها هستند.

در ایران نیز استفاده از روش تاپ دان در ساخت پروژه‌هایی مانند ایستگاه قطار شــهری اهواز، پروژه ساختمان مسکونی شقایق در محله یوسف آباد تهران، پروژه ساختمان شیخ بهایی و مجتمع تجاری لاهور در شهر اصفهان و پروژه‌های دیگر استفاده شده است؛ بنابراین می‌توانید دریابید که این روش یکی از بهترین روش‌ها پایدارسازی گود است که رویکردهای خوبی برای گودبرداری‌های عمیق و بسیار عمیق دارد؛ بنابراین اگر به دنبال یک روش برای ساخت ساختن‌هایی در اعماق زیرین زمین هستید بهتر است از این روش برای پایدارسازی گود خود استفاده نمایید.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

خلاصه

در حال حاضر روش گودبرداری تاپ دان به عنوان یکی از بهترین روش‌های پایدارسازی گود به شمار می‌آید که در آن شما می‌توانید در زمان و هزینه ساخت و اجرای گودبرداری ساختمان خود صرفه‌جویی کنید. در مقایسه روش تاپ دان با دیگر روش‌های پایدارسازی گود شما متوجه شدید که در این روش شما می‌توانید در دو جبهه کاری مستقل ساخت و ساز ساختمان را در طبقات بالا و زیرین خاک شروع کنید. در حالی که شما در روش‌های دیگر باید گودبرداری خود را از سطح هم‌تراز شروع نمایید. لذا هزینه ساخت و ساز ساختمان زیاد است. همچنین متوجه شدید که روش تاپ دان فضای کمتری را نسبت به روش خرپایی می‌گیرد و شما می‌توانید از آن برای ساخت تمام پروژه‌های عمرانی با اعماق مختلف گود استفاده کنید. برای ساخت ساختمان به روش تاپ دان شما باید با مهندسان ساختمانی مانند گروه رویش صحبت کنید تا آن‌ها توصیه‌های لازم را به شما بیان کنند.

مطالب مرتبط