گروت، یکی از مواد ساختمانی بسیار مهمی در سازه‌های عمرانی است. تاثیر بسیار زیاد این ماده سیال در استحکام و عمر مفید سازه‌ها باعث شده است تا در ساختمان‌های مختلف اهمیت ویژه‌ای پیدا کند؛ اما آیا می‌دانید گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟ گروه رویش به عنوان یکی از شرکت‌های فعال در زمینه طراحی و ساخت پروژه‌های عمرانی مختلف قادر است این بخش از ساختمان‌سازی را برای شما مشخص کند.

منظور از گروت چیست؟منظور از گروت چیست؟

در پاسخ به این پرسش که گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟ می‌توان بیان کرد که گروت (Grout) یک ماده سیال دارای چگال است که از آن برای پر کردن فضای خالی درزها استفاده می‌کنند. کاربرد گروت در شکاف‌های عمیق نیز بسیار زیاد است و شما می‌توانید با ترکیب آب، سیمان، ماسه و افزودنی‌های شیمیایی یک گروت تولید کنید.

گروت‌ها مقاومت بالایی دارند و استفاده از آن‌ها روز به روز بیشتر می‌شود. از گروت‌ها برای تراز بودن دقیق استفاده می‌کنند؛ زیرا می‌تواند مانع ایجاد تنش و استرس در فونداسیون شود. این سیال‌ها مقاومت فشاری و کششی دارند. منظور از مقاومت فشاری مقاومتی است که به میزان توانایی گروت جهت انتقال وزن تجهیزات یا ستون می‌گویند. مقاومت کششی نیز مقاومتی است که گروت در برابر نیروهای وارده مانند نیروهای لرزش ماشین‌آلات از خود نشان می‌دهد.

خاصیت انتقال بار گروت

گروت خاصیت‌های زیادی دارد که یکی از آن‌ها انتقال بار است. این ویژگی گروت باعث شده است فشار و وزن وارد شده از طریق بیس پلیت (صفحه ستون)، ستون و یا تجهیزات نصب شده را به سطح زیرین خود انتقال دهند. به هنگام نصب تجهیزات اگر سطح شما اتکای ۱۰۰ درصد داشته باشد، بسیار خوب است.

گروت می‌تواند با خاصیت روانی و افزایش حجم (انبساط) کنترل شده تمامی خلل‌ها و فرج‌ها را پر کرده و هوای زیر بیس پلیت را تخلیه کند. این کار می‌تواند به فونداسیون، حداکثر سطح اتکا ارائه دهد.

برای دستیابی به نتیجه بهتر باید در انتخاب مصالح، رعایت نسبت‌های استاندارد و افزودنی‌های مناسب شیمیایی در گروت‌ریزی دقت کنید. در همین راستا شرکت‌های زیادی برای افزایش مقاومت گروت‌ها و کاهش خطا در تولید گروت‌های استاندارد بسته‌‌های خشک و از پیش مخلوط شده را تولید می‌کنند. شما با خرید آن‌ها می‌توانید به راحتی تنها با ترکیب مقدار مشخصی از آب، گروت استاندارد خود را تهیه کنید.

اهمیت گروت در ساختمان‌سازی چیست؟

تاکنون بارها مشاهده شده است که سطح نهایی بتن در بسیاری از کارگاه‌های صنعتی یا ساختمان‌ها ترک یا شکاف برداشته یا به دلیل عدم پرشدگی مناسب با مصالح (کرم‌خوردگی) مقاومت خوبی ندارند. این‌ها عوامل ایجاد شده توسط مشکلات اجرایی یا طراحی اولیه سطح هستند.

شما برای افزایش کیفیت سطح نهایی بتن باید این شکاف‌ها را با ماده‌ای مناسب پر کنید. برای پر کردن این گونه سطوح و فضای خالی بین صفحه ستون‌ها (بیس پلیت) و فونداسیون، از گروت استفاده می‌کنند. پس از خشک شدن گروت‌ها مقاومت فشاری و کششی سطوح در محل ترک ایجاد می‌شود؛ بنابراین مانع فرسایش در محیط‌های پر چالش می‌شود. البته اهمیت استفاده گروت تنها به موارد بالا خلاصه نمی‌شود و در جاهای دیگری نیز از آن استفاده می‌کنند.

  • برای اطمینان از تراز بودن دقیق در زیر پایه‌های ماشین‌آلات استفاده می‌شوند. این کار می‌تواند انتقال صحیح بارهای مکانیکی به فونداسیون را نیز تضمین کند.
  • از گروت در بلبرینگ پل‌ها جهت پایداری مناسب عرشه پل بر روی شمع‌های پل استفاده می‌کنند.
  • در داکت کابل‌های پیش تنیده برای جلوگیری از فرسایش و خوردگی کابل‌های فولادی از گروت استفاده می‌کنند.

برای ارتباط با مهندسان گروه رویش می‌توانید با شماره 09122527317 تماس بگیرید. 

نکات مهم در گروت‌ریزی

  1. قبل از گروت‌ریزی، باید سطح مورد نظر شما به خوبی سفت شده باشد و دوره انقباض را تکمیل کرده باشد.
  2. همه پوسته‌ها سست را از سطح بتن تراشیده و آن‌ها را جدا نمایید.
  3. سطحی که قصد داریم در آن گروت‌ریزی کنیم باید از هر گونه آلودگی روغنی، گرد و غبار پاک شده باشند.
  4. برای پاک کردن سطوح از گرد و غبار از پمپ‌های بادی استفاده می‌کنند.
  5. اگر سطح مورد نظر شما برای گروت‌ریزی زبر باشد می‌تواند نتیجه بهتری را اعمال کند.
  6.  سطح مورد نظر خود را چندین ساعت قبل از گروت‌ریزی با آب اشباع کنید و قبل از شروع عملیات گروت‌ریزی حتما آب‌های موجود در سطح آن را پاک کنید.
  7. در ترکیب آب مورد نیاز برای تهیه گروت دقت کنید و مقدار آب شما از حد در نظر گرفته شده در کاتالوگ زیاد نباشد. هم‌چنین بعد از آن که مصالح شما سفت شد نباید به آن آب اضافه کنید.
  8. برای همگن‌سازی گروت خود حتما آن را خوب به هم بزنید.
  9. اگر می‌خواهید در فضای باز گروت‌ریزی کنید، بهتر است از سایبان استفاده کنید تا نور خورشید به سطح گروت شما مستقیم نتابد.
  10. در هفته اول بعد از گروت‌ریزی اگر رطوبت کار حفظ شود می‌تواند کیفیت و مقاومت نهایی آن را افزایش دهد.

انواع گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟انواع گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟

با توجه به مطالب ذکر شده در مورد گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟ متوجه شدید که این ماده سیال چه ارتباطی در استحکام سازی ساختمان‌ها دارد؛ اما آیا می‌دانید در حال حاضر چند نوع گروت وجود دارد؟ معمولا گروت‌ها با توجه به افزودنی‌های شیمیایی و مواد مصرفی آن‌ها متفاوت هستند. در حال حاضر هر کدام از آن‌ها در بخش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مزیت‌های مختلفی دارند.

گروت‌های پایه اپوکسی رزین

این گروت‌ها از سه جز مختلف رزین اپوکسی، سخت کننده (هاردنر) پلی آمین و فیلرهای مخصوص تشکیل شده است و باید به نسبت‌های خوبی با هم ترکیب شده و مصرف شوند. رعایت نسبت اعضا در گروت‌های پایه اپوکسی رزین بسیار پر اهمیت است و باید کل هاردنر موجود یکدست شود. در صورتی که شما گروت پایه اپوکسی رزین را به خوبی ترکیب نکنید میزان مقاومت فشاری و کششی در بخش‌های مختلف آن پراکنده خواهد شد و به سطح اتکا مناسب و توزیع نیروها نخواهید رسید.

این گروت‌ها خواص به خصوصی دارند که آن‌ها را از گروت‌های دیگر متمایز می‌کنند. این گروت‌ها در برابر حملات شیمیایی مقاوم هستند، چسبندگی بالایی دارند، انقباض آن‌ها حدود صفر است و مقاومت مکانیکی بالایی دارند.

گروت پلی متیل متا اکریلات

این گروت‌ها بر پایه رزین‌های اکرلیک واکنشی هستند که شما در آن سطحی صاف و یکنواخت خواهید داشت. شما بعد از اجرای گروت پلی متیل متا اکریلات نیاز به آب دهی (کیورینگ) کمتری خواهید داشت.

برای ارتباط با مهندسان گروه رویش می‌توانید با شماره 09122527317 تماس بگیرید. 

گروت‌های پایه سیمانی

مصالحی پیش ساخته پودری که برای تهیه گروت استفاده می‌شوند؛ شامل سیمان هیدراته، سنگدانه با دانه بندی مشخص و مواد افزودنی مختلف هستند که شما تنها با اضافه کردن مقداری آب می‌توانید مخلوط خود را بعد ۲ الی ۳ دقیقه تهیه کنید. برای جبران انقباض گروت‌های پایه سیمانی از افزودنی‌های مختلفی استفاده می‌کنند.

ترکیب نسبت آب به مصالح مصرفی آن اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا تاثیر زیادی در مقاومت نهایی گروت دارد. بهتر است شما برای تهیه این نوع گروت‌ها از آب خوراکی شهری استفاده نمایید. گروت‌های پایه سیمانی روانی، عدم انقباض و انبساط کنترل شده خوبی دارند که آن‌ها را در میان انواع گروت‌های دیگر ممتاز کرده است.

خلاصه

گروت یکی از سیال‌های بتنی است که آن را با افزودنی‌های مختلف برای افزایش مقاومت شکافت‌های ایجاد شده در ساختمان‌ها استفاده می‌کنند. این پدیده می‌تواند استحکام سازه شما را افزایش دهد و مقاومت کششی و فشاری خوبی را بر روی آن ایجاد کند. در بالا توضیحات لازم را در مورد گروت بتن چیست و چه کاربردی در ساختمان‌سازی دارد؟ بیان کردیم. حال اگر شما نیاز به توضیحات بیشتری دارید می‌توانید با کارشناسان گروه رویش صحبت نمایید.

مقالات مرتبط