مهندس مشاور عمران یکی از افراد دخیل در طراحی و اجرای سازه‌های عمرانی است که برای پیشبرد بهتر اهداف مهندسان عمران به آن‌ها کمک می‌کند. این افراد نقش به خصوصی در سازه‌های عمرانی دارند و وظایف مختلفی را بر عهده دارند. اگر می‌خواهید بدانید که وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی چیست گروه رویش آن را برای شما عنوان خواهد کرد تا شما ضمن اطلاع از وظایف و خدمات آن‌ها بتوانید بهترین مهندسین مشاور را استخدام کنید.

منظور از مهندس مشاور کیست؟منظور از مهندس مشاور کیست؟

افرادی که در قبال طراحی، مطالعه و نظارت بر طرح‌های عمرانی و تاسیساتی از کارفرما مبلغ مشخصی را دریافت می‌کنند، مهندس مشاور هستند. این افراد برنامه‌ریزی، طراحی، اصلاح و احیای زیرساخت‌های عمومی و خصوصی را مدیریت می‌کنند و خدمات متعددی را به شرکت‌های دولتی و خصوصی ارائه می‌دهند.

آن‌ها برای مشتریان خود بهترین راه‌حل‌های تجاری و مدیریتی را ارائه می‌دهند و برای طراحی و ساخت و ساز ساختمان‌های مختلف با آن‌ها همکاری می‌نمایند؛ بنابراین می‌توان دریافت که این افراد خبره برای ایجاد پروژه‌های مختلف به خصوص پروژه‌هایی که نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارد می‌تواند نقش قابل توجهی را ایفا کند.

وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی چیست؟

برخی از افراد نمی‌دانند که وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی چیست و این افراد به عنوان یک مشاور عمرانی چه کارهایی را انجام می‌دهند؛ یعنی چرا حضور آن‌ها برای طراحی و اجرای طرح‌های عمرانی لازم است و آن‌ها باید یک مشاور عمران برای خود استخدام کنند.

  1. مهندسان مشاور به عنوان نماینده مشتریان خود مشکلات فنی و حرفه‌ای ساختمان را پیدا و برای آن‌ها راه‌حل‌های کاربردی و قابل اجرا ارائه می‌دهند.
  2. این افراد برای اجرای پروژه‌های خود جدول زمان‌بندی دارند.
  3. یکی از وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی این است که آن‌ها نظام‌های کیفیتی را طراحی و پیاده‌سازی می‌کنند.
  4. مشاوران عمران باید پروژه را بر معیارهای مختلف فنی، اقتصادی و زیست محیطی ارزیابی کنند.
  5. به هنگام نصب و راه‌اندازی تجهیزات صنعتی روی آن‌ها نظارت داشته باشند.
  6. از دیگر وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی می‌توان به حفظ استانداردهای طراحی و اجرای نقشه‌ها اشاره کرد.
  7. این افراد باید برای ساخت و برآورد هزینه‌های پروژه مشاوره مالی ارائه دهند.
  8. مشاوران عمران باید برای صرفه‌جویی در هزینه‌های ساخت و ساز برای مهندسان عمران راه‌کارهای مناسب ارائه دهند.
  9. تهیه و ارائه گزارش‌های لازم از مراحل انجام پروژه و پیشرفت آن یکی از وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی است.
  10. مشاوران عمران باید بر کار ساخت و ساز و تاسیسات ساختمانی و صنعتی خود نظارت داشته باشند و بازرسی‌های لازم را انجام دهند.
  11. مشاوران عمران باید روی پروژه‌های مختلف مطالعه مقدماتی داشته باشند و در مورد نحوه سرمایه‌گذاری در آن مشاوره ارائه دهند.
  12. آن‌ها باید هزینه‌های ساخت و ساز مانند بودجه اولیه و برآورد بودجه نهایی را پیش‌بینی کنند.

بیشتر بخوانید: بیم چیست؟

اهمیت همکاری با مهندس مشاور

یکی از سوالاتی که افراد زیاد از خود می‌پرسند این است که چرا باید در ساخت پروژه‌های خود از مهندسین مشاور کمک بگیریم.

مهندسین مشاور افرادی هستند که در زمینه ساخت و ساز دانش و تجربه دارند و می‌توانند بهینه‌ترین و ساده‌ترین راه را برای حل مشکلات شما ارائه دهند. زمانی که در پروژه شما خطایی رخ می‌دهد مهندس مشاور می‌تواند بهترین، ساده‌ترین و اقتصادی‌ترین راه‌حل را برای شما عنوان کند. او می‌تواند راه‌حل‌های مختلف را برای پروژه شما در نظر گرفته و با انتخاب یکی از آن‌ها تا حد امکان هزینه ساختمان‌سازی را کاهش دهد. به این طریق شما می‌توانید در ساختمان‌سازی خود به سود بهتری برسید.

در برخی مواقع این مهندسان تنها در زمینه امور فنی دخالت می‌کنند و کاری به کاهش هزینه‌های پروژه ندارند. آن‌ها ایرادات احتمالی را شناسایی کرده و برای آن‌ها پیشنهاد ارائه می‌دهند. آن‌ها در ساختمان‌هایی که استحکام بر هزینه اولویت دارد می‌توانند کمک زیادی کنند.

ویژگی‌های یک مهندس مشاور عمرانی خوب چیست؟ویژگی‌های یک مهندس مشاور عمرانی خوب چیست؟

بعد از آن که در مورد وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی آشنا شدید حتما با خود بیان می‌کنید که چگونه یک مشاور عمرانی خوب را تشخیص دهیم و بدانیم که از میان مشاوران عمرانی مختلف کدام یک بهتر است.

  • به هنگام انتخاب مهندس مشاور خود دقت کنید که او باید بالاترین استانداردها را در هر پروژه عمرانی حفظ کند.
  • آن‌ها باید انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشند تا بتوانند برای پروژه‌های مختلف کار کنند.
  • مهندسین مشاور خوب باید بیشترین بازدهی را داشته باشد. برای این کار باید روی دانش مهندسی، تخصص فنی و مهارت‌های مدیریت پروژه تمرکز کنند.

مراحل کار مهندسین مشاور عمرانی

همان طور که می‌دانید هر کدام از کسب و کارها فرایند کاری خاصی دارند که باید مطابق با آن کارها را انجام دهند. لذا برای انجام وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی آن‌ها نیز روند کاری خود را رعایت کنند و به ترتیب اولویت انجام دهند.

مطالعات اولیه یا مقدماتی روی پروژه

مهندسین مشاور در مرحله اول کاری خود باید یک طرح مقدماتی تهیه کنند. آن‌ها باید پروژه خود را بررسی نمایند و با در نظر گرفتن ظرفیت و زیرساخت‌های لازم در محل اجرای پروژه برای آن‌ها یک طرح برنامه‌ریزی شده تدوین کنند. این طرح باید فاکتورهای زیادی مانند توجیه اقتصادی (محاسبه بازگشت و درصد سود سرمایه‌گذاری) داشته باشد. معمولا در این مرحله مهندسین مشاور یک طرح مقدماتی شامل نقشه‌ها، جزئیات مربوط به هزینه‌ها و زمان‌بندی تقریبی اجرای پروژه ارائه می‌دهند.

در این مرحله مهندسین مشاور علاوه بر طراحی یک طرح اولیه برای پروژه خود روی کمیت و کیفیت نیروی انسانی در حوزه عملیات پروژه نیز تمرکز می‌کنند.

بیشتر بخوانید: گروت بتن چیست

انجام مطالعات تفصیلی، مناقصه و نظارت کلی بر روی پروژه

در مرحله اول مهندسین مشاور مشخصات فنی، محیطی، ظرفیتی و غیره را مورد بررسی قرار دادند که در این مرحله به صورت جامع در مورد آن‌ها مطالعه می‌کنند. بعد از آن برای برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار پروژه اقدام می‌کنند. معمولا برای انجام این کار مهندسین مشاور از کارفرما دستور کتبی دریافت می‌کنند و اسناد لازم را تهیه می‌نمایند. بعد از آن مناقصه را شروع کرده و پیمانکار یا پیمانکاران را انتخاب می‌نمایند. بعد از آن لازم است مهندس مشاور روی عملیات اجرایی پروژه نظارت داشته باشد.

مزایای همکاری با مهندسین مشاور

در بالا در مورد وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی و نحوه عملکرد مهندسین مشاور آشنا شدید و فهمیدید که استفاده از این کارشناسان چه تاثیری روی روند کاری شما دارد. مزایا همکاری با مهندسین مشاور تنها به موارد بالا خلاصه نمی‌شود و به چند مورد آن در ادامه بیان می‌کنیم.

  1. تضمین سودآوری پروژه
  2. استفاده از راه‌حل‌های ساده و کاربردی
  3. ارائه بهترین پروژه صنعتی و ساختمانی
  4. کاهش هزینه‌های ساخت و ساز با مشاوره مالی و فنی
  5. یادآوری موارد مهم در طول اجرای پروژه
  6. پیش‌بینی خطرات احتمالی در ابتدا تا انتها پروژه
  7. ارائه مشاوره‌های مختلف
  8. تسلط به مولفه های تاثیرگذار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی پروژه
  9. امکان همکاری با شرکت‌های دولتی و خصوصی

خلاصه

مهندسین مشاور یکی از افراد حاضر در ساخت و ساز ساختمان‌ها و پروژه‌های مختلف هستند. آن‌ها می‌توانند روی مراحل اجرایی و هزینه‌های آن تاثیر داشته باشند. وظایف و خدمات مهندس مشاور در پروژه‌های عمرانی بسیار زیاد است. او از ابتدا تا انتها همراه مهندسین ساختمان و پیمانکاران همکاری می‌کند. به طوری که مشاوره و راه‌حل‌های لازم را به آن‌ها ارائه می‌دهد. شما برای این که بتوانید یک مهندس مشاور انتخاب کنید می‌توانید با گروه رویش صحبت نمایید تا آن‌ها بهترین مشاوران مالی و فنی ساختمان را برای شما معرفی کنند.

مقالات مرتبط