یکی از روش‌های پایدارسازی گود استفاده از گودبرداری به‌روش جزیره‌ای است که در آن شما گودبرداری خود را به شکل جزیره انجام می‌دهید. در این روش از وسط گود شما خاکبرداری خود را شروع کرده و آن را مرحله به مرحله انجام می‌دهید. مهندسان گروه رویش به شما کمک می‌کنند تا بهتر بتوانید از این روش برای گودبرداری ساختمان‌های مختلف با عمق متفاوت استفاده کنید. برای این کار لازم است تنها با آن‌ها تماس برقرار کرده و صحبت‌های لازم را با آن‌ها انجام دهید. قبل از تایید انتخاب روش گودبرداری به روش جزیره‌ای خود بهتر است کمی در مورد مراحل این روش اطلاعاتی را کسب کنید.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

منظور از گودبرداری به روش جزیره‌ای چیست؟

حتما با شنیدن نام گودبرداری به روش جزیره‌ای حدس زدید که برای این روش چگونه باید اقدام ‌کنید. در این روش از پایدارسازی گود مانند یک جزیره عمل می‌کنند که در آن بخش مرکزی به عنوان گودبرداری به روش مهار متقابل اقدام می‌کند. گودبرداری به روش جزیره‌ای مانند روش گودبرداری مهار متقابل است که در آن المان‌های نگهدارنده قایم را در اطراف گود با فواصل مناسب از هم نصب می‌کنند. بعد از آن گودبرداری از قسمت مرکزی محل پروژه شروع می‌شود و خاک‌های دیواره را نگه‌داشته و به صورت شیب‌دار یا پلکانی گودبرداری خود را ادامه می‌دهند.

حالا لازم است شما سازه اصلی را در قسمت مرکزی گود بسازید و آن را به اندازه کافی در طبقات بالاتر از گود را از پایین به بالا ادامه دهید. بعد از آن شما خاکبرداری قسمت‌های باقی مانده گود را شروع کرده و قیدهای فشاری را بین دیواره نگهداره آن نصب کنید. بعد از آن سازه اصلی خود را از بالا به پایین شروع کنید.

در این روش از پایدارسازی گود شما می‌توانید کارایی خود را افزایش و مدت زمان اجرای پروژه را کاهش دهید. استفاده از روش گودبرداری به روش جزیره‌ای نسبت به روش مهاربند شده نیاز به قیدهای فشاری کمتری دارد. لذا هزینه نصب و برچیدن آن‌ها کم است.

احتمال نشت آب در این روش وجود دارد و در برخی مواقع می‌تواند اتصالات سازه‌ای بین سازه اصلی ساختمان در قسمت مرکزی و سازه‌های جانبی که در مراحل بعدی ساخته می‌شوند، ضعیف باشد.

در گودبرداری به روش جزیره‌ای امکان تغییر مکان در دیوار گود وجود دارد که در آن زمین می‌تواند حرکت کند؛ زیرا مقاومت جانبی شیب‌های خاکی کمتر است و با جابجایی خاک‌ها به حالت نرمال خود می‌رسند. این پدیده در گودبرداری در خاک‌های نرم بیشتر به چشم می‌خورد. به همین دلیل امروزه استفاده از گودبرداری به روش جزیره‌ای منسوخ شده است.

نکات مهم در انتخاب بهترین روش پایدارسازی گود

با توجه به این که در بالا بیان کردیم در حال حاضر گودبرداری به روش جزیره‌ای منسوخ شده است و از آن برای پایدارسازی گودها استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل بهتر است شما از روش دیگری استفاده کنید؛ اما آیا می‌دانید که شما برای انتخاب یک روش پایدارسازی گود به چه نکاتی توجه کنید؟ معمولا این نکات در گودبرداری‌های مختلف متفاوت هستند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. یکی از مهم‌ترین نکات در انتخاب بهترین روش استحکام سازی گود توجه به پایداری سازه‌های اطراف است؛ زیرا پایداری و استحکام سازه‌های مجاور گود به شما بیان می‌کند که از چه روش‌هایی برای استحکام سازی گودهای خود استفاده کنید تا به آن‌ها آسیب وارد نشود.
  2. در برخی از روش‌های پایدارسازی گود شما نیاز به تردد ماشین‌آلات سنگینی دارید که در این مورد به امکان تردد و عبور مرور در خیابان‌های و کوچه‌های اطراف گودال خود توجه کنید؛ زیرا در صورتی که روش شما منجر به اختلال در رفت و آمده‌ها شود در این صورت بهتر است از روش دیگری استفاده نمایید.
  3. در انتخاب روش گودبرداری به نوع سازه‌ای که قرار است در آن جا ایجاد کنید، توجه نمایید. حال در صورتی که سازه شما قرار است به مدت طولانی مورد استفاده قرار نگیرد می‌توانید از سپرهای پایدارسازی استفاده کنید تا بعدا از آن‌ها برای ساخت ساختمان‌های دیگری استفاده کنید.
  4. در انتخاب بهترین روش پایدارسازی گود خود به مدت زمانی که در اختیار دارید، توجه کنید؛ زیرا در برخی از روش‌های پایدارسازی گود شما نیاز به زمان بیشتری دارید و نمی‌توانید مراحل مختلف گودبرداری را خیلی سریع انجام دهید. در حالی که در برخی از روش‌های پایدارسازی گود وجود دارند که شما می‌توانید با سرعت بالایی گودبرداری خود را انجام دهید. حال در این میان برخی از روش‌ها نیز وجود دارند که امکان گودبرداری و ساخت ساختمان را به صورت موازی برای شما فراهم می‌کنند.
  5. در انتخاب روش گودبرداری مناسب خود به عمق گودال توجه کنید؛ زیرا برخی از روش‌ها برای گودبرداری‌های عمیق مناسب نیستند و بهتر است شما از گودبرداری‌هایی با امنیت بالا استفاده کنید.

در نهایت نیز برای انتخاب بهترین روش گودبرداری خود از گروه مهندسان ساختمان کمک بگیرید که سابقه فعالیت بالایی را در این زمینه دارند. گروه رویش به عنوان یکی از گروه‌های مهندسی سازه قادر است بهترین روش پایدارسازی گود را متناسب با نوع ساختمان و محل گودبرداری شما پیشنهاد دهد. همچنین آن‌ها می‌توانند با استفاده از نیروی انسانی خود این گودبرداری را برای شما انجام دهند.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

خطرات احتمالی در حفاری و گودبرداری به روش جزیره ای

همان طور که می‌دانید در گودبرداری ساختمان خطرات زیادی وجود دارد که کارکنان و سازه‌های مجاور را تهدید می‌کند. اطلاع در مورد این خطرات به شما کمک می‌کند تا قبل از شروع گودبرداری تمهیدات لازم را در نظر بگیرید.

  1. نشت آب
  2. سقوط آوار
  3. خفگی (كمبود اكسیژن)
  4. سقوط از ارتفاع بلند
  5. ریزش دیواره‌های گود
  6. مسمومیت به دلیل استنشاق بخارها و گازهای سمی
  7. آسیب وارد کردن به تاسیسات زیرزمینی همانند گاز، برق، آب و غیره

خلاصه

گودبرداری به روش جزیره‌ای یکی از روش‌ های پایدارسازی گود است که در آن شما مانند روش مهار متقابل اقدام می‌کنید. در این روش شما بعد از آن که پایه‌های قایم را در کنار گود نصب کردید داخل گودال را حفاری کرده و ساختمان اصلی را در آن به ارتفاع طبقاتی احداث می‌کنید. بعد از آن لازم است شما گودبرداری دیگر را ادامه داده و در این حالت ساختمان خود را از بالا به پایین بسازید. در حال حاضر این روش منسوخ شده است و شما بهتر است از روش‌های دیگری برای گودبرداری ساختمان خود استفاده کنید که گروه رویش می‌توانند در این مورد به شما بیشتر کمک کنند.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

مطالب مرتبط