ساختمان‌های بتنی یکی از رایج‌ترین و پرطرفدارترین ساختمان‌های کشور هستند که امروزه کارفرمایان زیادی از آن برای ساخت پروژه‌های خود استفاده می‌کنند؛ اما آیا می‌دانید مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی چگونه است و در آن چه کارهایی را انجام می‌دهند تا یک ساختمان بتنی ساخته شود. آشنایی در مورد مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی‌های قبلی، در مورد آن‌ها داشته باشید و اقدامت لازم را برای انجام هر کدام از مراحل از کارشناسان گروه رویش دریافت کنید.

13 مرحله کامل ساخت ساختمان بتنی

13 مرحله کامل ساخت ساختمان بتنی

  1. مراحل اولیه اجرایی ساختمان
  2. تخریب ساختمان فرسوده
  3. گودبرداری ساختمان بتنی
  4. اجرای بتن مگر در ساختمان‌های بتنی
  5. پیاده کردن نقشه ساختمان
  6. آرماتوربندی فونداسیون ساختمان
  7. قالب‌بندی فونداسیون
  8. بتن‌ریزی فونداسیون‌ها
  9. اجرای ستون ساختمان‌سازی بتنی
  10. اجرای پله‌های ساختمان
  11. بتن‌ریزی تیر، سقف و راه‌پله‌ها
  12. عملیات سفت‌کاری ساختمان
  13. عملیات نازک‌کاری سازه

مراحل اولیه اجرایی ساختمان

در ابتدا لازم است کارفرما مجوزهای لازم را برای ساخت ساختمان دریافت کند و از خصوصیات زمینی که قصد دارد بر روی آن سازه خود را ایجاد کند، جویا شود. بعد از آن لازم است عوامل اجرایی و شروع کار مانند تجهیزات کارگاه را در نظر گرفته و آن‌ها را در محل کار مستقر کند.

تخریب ساختمان فرسوده

اگر قرار باشد شما ساختمان خود را در جایی بنا کنید که در آن جا یک ساختمان قدیمی وجود دارد. در این صورت لازم است شما سازه قبلی را کاملا از بین برده و نکات ایمنی لازم را رعایت کنید.

گودبرداری ساختمان بتنی

در این بخش از مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی باید گودبرداری خود را شروع کنید. انواع گودبرداری به دو منظور رسیدن به زمین با مقاومت مناسب و محافظت از پی در برابر آسیب‌های وارده انجام می‌شود. برای شروع گودبرداری لازم است شما بر اساس نوع زمین خود از ماشین‌آلات مختلفی استفاده کنید. معمولا برای زمین‌هایی که فاقد سنگ هستند از لودرهای چرخ لاستیکی یا لودرهای چرخ زنجیری استفاده می‌کنند. برای انتقال و جابجایی خاک‌های گودبرداری شده از کامیون استفاده می‌کند. برای زمین‌هایی که روبیت طبیعی دارند تا عمق یک متر و برای زمین‌هایی که خاک رس دارند تا عمق ۲ متر و برای خاک‌های ماسه رس نیز تا عمق ۵ متر خاکبرداری می‌کنند.

اجرای بتن مگر در ساختمان‌های بتنی

بتن مگر که به آن بتن لاغر نیز می‌گویند اولین مرحله پی‌ریزی ساختمان بتنی است که در هر مترمکعب ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلوگرم سیمان استفاده می‌شود. این بتن‌ریزی برای جلوگیری از تماس مستقیم بتن اصلی فونداسیون، با خاک و نفوذ شیره بتن به آن، برای رگلاژ کف فونداسیون و ایجاد سطح صاف برای ادامه پی‌سازی انجام می‌شود. این بتن لاغر ضخامت حدود ۱۰ سانتی‌متری دارد.

پیاده کردن نقشه ساختمان

در این بخش از مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی شما باید نقشه ساختمان را از روی کاغذ روی زمین با ابعاد مشخص شده پیاده‌سازی کنید. در آن باید محل دقیق پی‌ها و ستون‌ها مشخص کنید. برای این کار مهندسان ساختمان از دوربین‌های نقشه‌برداری استفاده می‌کنند.

آرماتوربندی فونداسیون ساختمان

حالا کارگران با نظارت مهندسان ساختمان باید با آرماتوربندی خود را شروع کنند. برای این کار از میلگردهای مختلفی استفاده می‌کنند. آن‌ها میلگردها در شکل‌های مختلفی مطابق با نقشه ساختمان برش زده و از آن‌ها استفاده می‌کنند. کارگران به هنگام آرماتوربندی باید نکاتی را در مورد آن رعایت کنند.

  • به هنگام جاگذاری آرماتورها باید دقت کنند که قفسه‌ها و مش میل گردی را در وسط گود قرار دهند. این کار باعث می‌شود تا آرماتورها به هنگام بتن‌ریزی توسط بتن‌ها کاملا احاطه شوند.
  • برای ایجاد فاصله یکسان از کف بتن از اسپیسر (فاصله‌انداز) استفاده می‌کنند.
  • فاصله تمام میلگردها و خموت ها باید طبق نقشه انجام شود. هم‌چنین آن‌ها باید به گونه‌ای به هم متصل شوند که هنگام بتن‌ریزی جابجا نشوند.

قالب‌بندی فونداسیون

قالب‌بندی فونداسیون در ساختمان‌های بتنی باید به گونه انجام شود که از تماس بتن با خاک‌ جلوگیری شود. برای این کار می‌توانید از پلاستیک و یا مشمع استفاده کنید. با قرار دادن آن‌ها بر روی دیواره گودبرداری می‌توانید از آن به عنوان قالب استفاده کنید. در واقع شما از قالب‌بندی‌های مختلف چوبی، فلزی و غیره می‌توانید استفاده کنید که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایبی دارند.

بتن‌ریزی فونداسیون‌ها

در این جا شما بتن‌های آماده شده را توسط میکسر به محل پروژه منتقل می‌کنید. بعد از آن با پمپ‌ها این بتن‌ها را تخلیه کرده و از دستگاه ویبراتور نیز برای ارتعاش کردن (متراکم کردن بتن) آن‌ها استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا بتن به صورت کامل در قالب جابجا شده و قرار بگیرد. بعد از آن که بتن شما به مدت ۵ الی ۶ ساعت قرار گرفت می‌توانید به آن‌ها را آب دهید. اگر شما بتن‌ریزی‌های فونداسیون خود آب ندهید باعث سوختن آن‌ها می‌شود.

اجرای ستون ساختمان‌سازی بتنی

در این بخش از مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی شما باید ستون‌های خود را اجرا نمایید. برای این کار لازم است در ابتدا آرماتورهای ستون را آماده کنید. معمولا در مراحل قبلی جای قرارگیری ستون‌ها توسط میلگردهای انتظار مشخص شده است که شما باید خاموت ها و سنجاق‌ها را روی آن‌ها اجرا کنید تا برای بتن‌ریزی آماده شوند. فاصله خموت ها باید یکسان باشند. اگر ستون‌های شما گرد باشند در این جا به جای استفاده از خاموت ها از میلگردهای دور پیچ استفاده می‌کنند. قطر این میلگردها نیز بیشتر از ۶ میلیمتر باشد.

به هنگام آرماتوربندی ستون‌ها باید مطمئن شوید که سطح میلگردها کاملا تمیز هستند و آلوده نیستند. بعد از آن که شما آرماتوربندی ستون را تمام کردید باید قالب‌های بتن‌ریزی را آماده کرده تا مراحل بتن‌ریزی شروع شود. در صورتی که ارتفاع ستون‌ها بیشتر از ۳ متر باشد در این صورت شما باید بتن‌ریزی ستون‌ها را در دو مرحله قالب‌بندی و بتن‌ریزی کنید.

اجرای تیرها (پوتر)

بعد از آن که ستون‌های ساختمان را اجرا کردید باید سقف ساختمان را ایجاد نمایید. برای این کار باید قالب‌های سقف را قرار دهید و شمع‌ها را زیر قالب‌ها ببندید. حالا باید پوتر ها را نصب کنید. برای این کار لازم است طبق نقشه ساختمان آن‌ها را طراحی و تولید کنید.

اجرای سقف ساختمان‌های بتنی

در این بخش از مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی شما باید سقف ساختمان‌ها را شروع کنید. برای ایجاد سقف ساختمان‌ها از مصالح ساختمانی مختلفی استفاده می‌کنند که کاربرد هر کدام از آن به نوع سقف و پروژه بستگی دارد. در حال حاضر سقف‌های تیرچه و بلوک، سقف وافل، سقف کوبیاکس، سقف یوبوت، سقف هالوکور و غیره در کشور ما رایج هستند. لذا شما مطابق با نیاز خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

در این بخش شما به تیرچه نیاز دارید که تیرچه‌ها را باید از قبل آماده کنید. در بین این تیرچه‌ها نیز یونولیت‌ قرار داده می‌شود که وظیفه پر کردن فاصله بین تیرچه‌ها را دارند. این یونولیت‌ها عایق هستند و می‌توانند در مصرف انرژی ساختمان صرفه‌جویی کنند. بعد از آن لازم است شما آرماتورهای حرارتی و لوله‌های تأسیساتی را در سقف قرار دهید. این آرماتورها به صورت عمود بر تیرچه‌ها قرار داده می‌شوند که از ترک‌های حرارتی بتن و جمع شدگی آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

اجرای پله‌های ساختمان

اگر ساختمان شما دارای پله باشد در این صورت از آرماتورهای انتظار به عنوان ریشه‌های فونداسیون استفاده می‌کنند که در آن لازم است آرماتورها به میلگردهای پله متصل شوند.

بتن‌ریزی تیر، سقف و راه‌پله‌ها

شما برای بتن‌ریزی تیر، سقف و راه‌پله‌ها نیاز به قالب‌بندی دارید. برای کار مانند بتن‌ریزی‌های فونداسیون اجرا ‌کنید تا یک بتن‌ریزی خوب و یکپارچه داشته باشید.

عملیات سفت‌کاری ساختمان

تاکنون شما موفق شدید اسکلت اصلی ساختمان‌های بتنی را ایجاد کنید. حال در این مرحله شما باید نبشی کشی کنید. نبشی‌ها، پروفیل‌هایی هستند که استحکام دیوارها را زیاد می‌کنند. معمولا این نوع دیوارها وال پست می‌گویند. ضخامت دیوارهای ساختمان در قسمت بیرونی ۲۲ و در قسمت‌های درونی ۱۱ سانتی‌متر است. بعد از که شما کارهای بالا را انجام دادید می‌توانید کارهای دیگری مانند نصب آسانسور، شیب سازی بام و غیره را انجام دهید.

عملیات نازک‌کاری سازه

در این بخش از مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی شما باید کار نازک سازی و طراحی ساختمان را انجام دهید. برای این کار باید نمای ساختمان را اجرا نمایید، تاسیسات را نصب کرده و سفیدکاری ساختمان را شروع کنید. بعد از آن کف ساختمان را اجرا کنید و درب، پنجره‌ و کابینت‌ها را نصب نمایید.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

خلاصه

ساختمان‌های بتنی یکی از پرکاربردترین انواع سازه‌ های ساختمانی هستند که در آن شما باید نکاتی را در کلیه مراحل ساخت و ساز رعایت کنید. این مراحل باید طبق استانداردهای ساختمان‌سازی باشند تا شما بتوانید یک سازه مستحکمی داشته باشید. با توجه به این مراحل آن‌ها در ساختمان‌های مختلف به خصوص در انواع سازه‌های فضاکار متفاوت است. لذا شما در این مورد می‌توانید با مهندسان ساختمان رویش همکاری نمایید. آن‌ها به شما کمک می‌کنند تا تمام مراحل کامل ساخت ساختمان بتنی را با کیفیت بالا و ارزان‌ترین قیمت انجام دهید.

مطالب مرتبط