روش سازه ال اس اف (LSF)، یکی از بهترین روش‌های ساختمان‌سازی است. در این روش شما از مصالح ساختمانی مختلفی مانند اسکلت فلزی استفاده می‌کنید که سازه شما را مستحکم می‌کند. استفاده از این روش مزایایی دارد که باید در ابتدای ساختمان‌سازی خود آن‌ها را در نظر بگیرید که گروه رویش در این مقاله به تمامی این موارد میپردازد.

سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) چیست؟

سازه ساختمانی ال اس اف (LSF مخفف عبارت Light steel frame) یا اسکلت فلزی یکی از انواع سازه‌ های ساختمانی متعددی مانند اسکلت‌های فلزی سبک هستند. هرچند که نوع مصالح ساختمانی در این سازه‌ها متنوع است اما از فولاد گالوانیزه نورد سرد به عنوان جز اصلی آن استفاده می‌کنند. در این سازه‌ها از پروفیل‌های C، U و Z نیز بهره می‌برند که آن‌ها را به وسیله پیچ و مهره یا پیچ‌های سر ویفر (خود حفاری) به هم متصل می‌کنند.

سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) جزو سازه‌های سبک وزن هستند که شما می‌توانید در آن‌ها ضمن کاهش وزن ساختمان به ارتفاع آن‌ها بیفزایید. در این ساختمان‌ها شما هر گونه مصالح ساختمانی را می‌توانید استفاده کنید؛ اما برای اجرای آن‌ها باید زمان زیادی را صرف کنید و در آن قطعات مختلف اسکلت فلزی را به هم متصل نمایید.

نحوه اجرای سازه ساختمانی ال اس اف (LSF)

سازه ال اس اف، جزو یکی از سازه‌های ساختمانی است که در مرحله اولیه آن باید یک طرح کلی برای مقاومت‌ ساختمان در برابر بلاهای طبیعی در نظر بگیرید و بر اساس آن‌ها ضخامت ستون‌ها و تیرها را تعیین کنید. بعد از آن، طبق درخواست کارفرما ماکت کلی ساختمان را بسازید. در این طرح اولیه تمام راه‌های اتصالی تاسیسات، آب و گاز مشخص شده است. بعد از آن نوبت به پی‌ریزی ساختمان می‌رسد. وقتی پی‌ریزی ساختمان انجام شد. تمام دیوارهای آن را توخالی می‌سازند و داخل آن‌ها با بتن پر می‌کنند. به طوری که به وسیله آن می‌توانید یک عایق خوبی را ایجاد نمایید.

بعد از آن که شما این مرحله از سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) را اجرا کردید باید پوشش‌های داخلی و خارجی آن را اجرا نمایید. در نهایت نیز سقف آن‌ها را نیز تمام کرده و تاسیسات را در ساختمان نصب کنید. حالا ساختمان LSF شما آماده بهره‌برداری است و می‌توانید از آن استفاده نمایید.

مزایا و معایب سازه ساختمانی ال اس اف (LSF)

مزایا و معایب سازه ساختمانی ال اس اف (LSF)

همان طور که می‌دانید استفاده از این روش مانند سایر روش‌های ساختمان‌سازی مزایا و معایبی دارد که اطلاع در مورد آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر بتوانید از این سازه برای ساختمان‌سازی استفاده نمایید. در ادامه به چند مورد از مزایا استفاده از سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) اشاره می‌کنیم.

مزایا سازه ساختمانی ال اس اف (LSF)

  1. سرعت بالای اجرا و نصب
  2. افزایش فضای مفید
  3. کیفیت خوب سازه
  4. سبکی سازه
  5. کیفیت بالای اتصالات سازه
  6. صرفه‌جویی در مصرف انرژی
  7. حمل و نقل آسان
  8. بازیافت دوباره مصالح
  9. مقاومت و دوام بالا سازه در برابر تغییرات آب و هوایی
  10. اجرای آسان تاسیسات برقی و مکانیکی
  11. اجرای نماهای مختلف
  12. عایق‌های صوتی خوب
  13. مقاوم در برابر آتش‌سوزی

سرعت بالای اجرا و نصب

یکی از مزایای استفاده از سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) این است که در آن سرعت اجرا و نصب سازه بسیار بالا است. به طوری که سرمایه‌گذاران با سرمایه اندک می‌توانند ساختمانی با بهترین کیفیت را ایجاد نمایند. به عنوان مثال اجرای یک ساختمان ۴ طبقه با زیر بنای هزار متر حدود ۱۲۰ روز زمان می‌برد.

افزایش فضای مفید

در این روش به دلیل این که ضخامت دیوارها کم است حدود ۹ الی ۱۲ درصد از فضای ساختمان نسبت به سایر روش‌های ساختمان‌سازی افزایش می‌یابد. لذا می‌تواند فضای داخلی ساختمان را زیاد کند.

کیفیت خوب سازه

همان طور که در بالا متوجه شدید، متریال اصلی سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) فلز است. لذا استقامت و کیفیت آن‌ها در برابر سازه‌های ساختمانی سنتی و قدیمی بسیار زیاد است. هم‌چنین این نوع ساختمان‌ها توسط مهندسان و متخصصان ساخته می‌شوند. لذا کیفیت آن بسیار بالا است.

سبکی سازه

یکی از مزایا سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) این است که در آن سازه شما سبک است؛ زیرا مصالح ساختمانی کمتری را استفاده می‌کنید و وزن کلی ساختمان شما نسبت به ساختمان‌های دیگر حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد کمتر است. لذا به هنگام زلزله نیروی کمتری به ساختمان وارد می‌شود. به همین دلیل مقاومت آن در برابر نیروهای طبیعی زیاد است.

کیفیت بالای اتصالات سازه

در ساختمان‌های سنتی به دلیل این که اتصالات کیفیت پایینی دارند؛ در برابر زلزله مقاومت کمتری دارند. در حالی که در سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) اتصالات با کیفیت بالایی اجرا می‌شوند که می‌تواند کیفیت کار شما را بالا ببرد.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

در سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) تمام دیوارها، عایق‌بندی صدا و حرارت هستند. به همین دلیل میزان تبادل انرژی در داخل و خارج ساختمان بسیار کم است. لذا مصرف انرژی در این گونه ساختمان‌ها نسبت به ساختمان‌های دیگر کمتر است.

حمل و نقل آسان

تمام مصالحی که در این سازه‌ها به کار می‌روند، کاملا سبک هستند و شما می‌توانید آن‌ها را خیلی راحت حمل و جابجا کنید.

بازیافت دوباره مصالح

یکی از مزایا استفاده از سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) بازیافت تمام قطعات آن است؛ زیرا اکثر قطعات در این ساختمان‌ها به صورت پیچی اجرا می‌شوند. لذا شما می‌توانید آن‌ها را در صورت لزوم برای استفاده مجدد بازیافت کنید.

مقاومت و دوام بالا سازه در برابر تغییرات آب و هوایی

تمامی فلزات در سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) گالوانیزه هستند و برای همین مقاومت آن‌ها در برابر تغییرات آب و هوایی زیاد است. لذا استفاده از این ساختمان‌ها در مناطق مختلف کشور باعث خورندگی و پوسیدگی اسکلت فلزی نمی‌شود.

اجرای آسان تاسیسات برقی و مکانیکی

در این نوع سازه‌ها شما می‌توانید تاسیسات برقی و مکانیکی را در درون دیوارها به راحتی قرار دهید و بعد از آن برای بتن‌ریزی و کارهای دیگر اقدام نمایید. همچنین شما می‌توانید کلید و پریزها را به راحتی در دیوارها نصب کنید.

اجرای نماهای مختلف

در سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) شما می‌توانید هر گونه نماهای آجری، فلزی، چوبی و غیره را اجرا کنید؛ زیرا هیچ گونه محدودیتی در استفاده از این نوع سازه‌ها با سازه‌های سنتی در دکوراسیون و نماسازی آن‌ها وجود ندارد.

عایق‌های صوتی خوب

این ساختمان‌ها در برابر انتقال صدا و صوت به داخل و خارج ساختمان عملکرد خوبی دارند. لذا استفاده از آن در شهرهای بزرگ توصیه می‌شود.

مقاوم در برابر آتش‌سوزی

یکی از مزایا سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) مقاومت در برابر آتش‌سوزی است؛ زیرا تمام قسمت‌های مختلف این ساختمان از جمله عایق‌های صوتی و حرارتی آن استانداردهای ضد حریق دارند.

معایب سازه ساختمانی ال اس اف (LSF)

  • این سازه‌ها در ابعاد دهانه خود دارای محدودیت ساخت دارند.
  • شما از این روش ساختمان‌سازی نمی‌توانید برای ساختمان‌های بلند و مرتفع استفاده نمایید.
  • برای ساخت ساختمان با روش سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) نیاز به نیروهای خبره و متخصص دارید.
  • هزینه تامین مصالح ساختمانی آن مانند قطعات فلزی گالوانیزه نسبت به مصالح ساختمانی سنتی بیشتر است.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

خلاصه

یکی از روش‌های نوین ساختمان‌سازی روش سازه ساختمانی ال اس اف (LSF) است. در این روش شما از اسکلت‌های فلزی برای ساخت ساختمان استفاده می‌کنید. تمام اسکلت‌ها در این روش به وسیله پیچ و مهره به هم متصل می‌شوند و می‌توانید از آن‌ها برای اجرای ساختمان‌سازی استفاده ‌کنید.

بعد از آن که شما اسکلت اصلی ساختمان را با قطعات فلزی گالوانیزه طراحی و تولید کردید می‌توانید آن را در محل اصلی پی قرار داده و بعد از آن دیوارچینی را شروع کنید. استفاده از این روش مزایای زیادی دارد و می‌تواند به عنوان یکی از ساختمان‌سازی‌های پیشرفته و مدرن به شمار بیاید که استفاده از آن در تمام نقاط شهری و روستایی در مناطق گرم و سرد کشور توصیه می‌شود. لذا شما برای استفاده از این روش ساختمان‌سازی می‌توانید با مهندسان گروه رویش صحبت نمایید.

مطالب مرتبط