اگر به دنبال استفاده از ایمن‌ترین روش‌های گودبرداری هستید، گودبرداری به روش ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ را توصیه می‌کنیم. در این روش شما با گودبرداری مرحله به مرحله خاک گود و تثبیت نیل‌ها در قسمت‌های مختلف آن می‌توانید از آن برای پایدارسازی دائم و موقت گود استفاده کنید. ترکیب این دو روش برای پایدارسازی گود نیاز به دانش و تجربه تخصصی دارد که مهندسان گروه رویش می‌توانند آن را با توجه به نیاز شما اجرا کنند.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

نحوه گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ چیست؟

شما برای این که بتوانید به نحوه گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ به عنوان یکی از روش‌های پایدارسازی گود پی ببرید بهتر است کمی در مورد هر کدام از روش‌های میخ‌کوبی و انکراژ آشنایی داشته باشید.

مراحل گودبرداری به روش میخکوبی یا نیلینگ

مراحل گودبرداری به روش میخکوبی یا نیلینگ

خاکبرداری گودال

در روش گودبرداری به‌روش میخ‌کوبی شما باید قسمتی از گودال را خاکبرداری کنید. برای تعیین عمق گودبرداری خود باید آزمایش‌هایی را انجام دهید که مهندسان گروه رویش می‌توانند در این مورد به شما کمک کنند. عرض گودبرداری شما باید به گونه‌ای باشد که در درون آن تجهیزات حفاری به راحتی جا شوند.

حفاری چاله‌ها جهت قرارگیری میخ

بعد از آن که شما عمق اولیه گودبرداری را انجام دادید باید برای قرار دادن میخ‌های فولادی خود سوراخ‌هایی را به طول، قطر و در فواصل معینی از هم ایجاد کنید. برای این کار از دستگاه های حفاری خاصی استفاده می‌کنند.

نصب میخ‌ها و دوغاب ریزی

در این مرحله از گودبرداری به روش میخ‌کوبی شما میخ‌های فولادی خود را در داخل چاله‌ها قرار می‌دهید. برای این که دوغاب ریزی شما به درستی انجام شود باید میخ‌های فولادی را در وسط چاله‌ها قرار دهید. برای این کار از قطعاتی استفاده می‌کنند که این میخ‌ها را دقیقا در وسط چاله قرار می‌دهند که همزمان با آن‌ها شیلنگ‌های تزریق دوغاب و بازگشت هوا را نیز به درون چاله‌ها هدایت می‌کنند. بعد از آن که میخ‌ها به درستی در جای خود قرار گرفتند. دهانه چاله را با ملات یا گچ و سیمان مسدود می‌کنند تا دوغاب سیمان از آن به بیرون نریزد. بعد از انجام مراحل بالا حالا داخل آن را با دوغاب سیمان تحت فشار متوسط پر می‌کنند.

احداث پوسته موقت

شما باید یک پوسته موقت برای ایجاد تکیه‌گاه در سطح دیواره خاکبرداری انجام دهید. برای این کار معمولا از یک لایه مسلح کننده سبک به همراه لایه شاتکریت استفاده می‌کنند.

گودبرداری به روش انکراژ چیست؟

گودبرداری به روش انکراژ چیست؟

در گودبرداری به روش انکراژ، انکراژها تاندون‌های پیش‌تنیده‌ دائمی هستند که با سیمان در داخل خاک و سنگ‌های دیواره گود تزریق می‌شوند و از آن برای پایدارسازی گودال استفاده می‌کنند. میل مهارها را معمولا در درون چاله‌هایی همانند چاله میخ‌کوبی قرار می‌دهند و قسمتی از آن را در داخل چاله به حالت آزاد ایجاد می‌کنند. برای این کار قسمتی از میل مهارها را در داخل لوله پلاستیکی قرار می‌دهند و دوغاب را در بیرون لوله می‌ریزند تا داخل چاله کاملا با آن پر شود؛ بنابراین قسمتی از میل مهارها که با دوغاب در تماس مستقیم هستند به عنوان بخش گیرایی انکراژ مورد استفاده قرار می‌گیرند و قسمتی از آن که در داخل لوله هستند به عنوان بخش آزاد میل مهارها شناخته می‌شوند. از میل مهارهای موقت برای گودبرداری سازه‌هایی با کمتر از دو سال استفاده می‌کنند.

ترکیب گودبرداری به کمک روش میخ‌کوبی و انکراژ

با توجه به اطلاعات ارائه شده می‌توانید متوجه شوید این دو روش پایدارسازی گود، تقریبا شبیه هم هستند و شما از آن‌ها می‌توانید برای پایداری سازی گودهای خود استفاده کنید. حال در برخی مواقع خاک‌های کناره دیواره گود سست هستند در این حالت مهندسان با اجرای پایدارسازی انکراژ می‌توانند استحکام دیوار را تضمین کنند؛ زیرا در این روش گیرداری میل مهارها از داخل خاک‌های چاله تامین می‌شود و از قسمت‌هایی که استحکام خاک سست است آن را برای گیرداری دیواره گود استفاده نمی‌کنند. حال در قسمت‌هایی از دیواره گود که خاک آن‌ها محکم باشد شما می‌توانید از روش میخ‌کوبی استفاده کنید. لذا استفاده از روش گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ در ساختمان‌هایی استفاده می‌شوند که استحکام خاک‌ آن‌ها در نقاط مختلف گود با هم متفاوت هستند. در واقع شما بر اساس نقشه و معیارهای سنجشی که مهندس عمران در نظر می‌گیرد می‌توانید از آن‌ها برای گیرداری مطلوب جهت پایداری دیواره گود استفاده کنید.

کاربرد گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ در پروژه‌های عمرانی

اگر دوست دارید بدانید که از گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ در چه پروژه های عمرانی استفاده می‌کنند و در چه نقاطی از گودبرداری‌ها کاربرد دارند، آن را برای شما در ادامه بیان خواهیم کرد.

  1. استفاده از این روش در احداث بزرگراه‌ها و راه‌آهن‌ها می‌تواند پایداری ترانشه ها را تامین کند.
  2. در زمین‌های سست با فرسایش زیاد می‌توانید پایدارسازی کوله‌های مجاور پل‌ها را تامین کنید.
  3. امکان پایدارسازی گود و حفظ آن‌ها در سازه‌های مناطق شهری، ساختمان‌های مجاور گود، ایستگاه‌های زیرزمینی مترو و غیره وجود دارد.
  4. امکان پایدارسازی دیواره تونل‌ها و سازه‌های زیرزمینی وجود دارد.

مزایای استفاده از روش گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ

استفاده از این روش ترکیبی برای سازه‌هایی که جنس خاک در نقاط مختلف گود یکسان نیست، مناسب است. شما می‌توانید از آن‌ها در نقاط مختلف کشور استفاده نمایید. البته استفاده از روش گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ مزایای دیگری نیز دارد که به چند مورد آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. باعث افزایش مقاومت برشی توده‌های خاک می‌شوند.
  2. تغییر مکان‌های خاک را در اثر افزایش مقاومت برشی محدود می‌کند؛ زیرا در آن نیروی قایم در سطح لغزش افزایش می‌یابد.
  3. یکی از مزایای گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ این است که شما در آن می‌توانید با کاهش نیروی لغزش در ناحیه گسیختگی پایدارسازی گود را افزایش دهید.
  4. استفاده از این روش به دلیل این که سازه نگهبان کاملا در داخل خاک فرو می‌رود در انجام کارهای عملیاتی دیگر ساختمان مزاحمت ایجاد نمی‌کند.
  5. استفاده از روش گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ در شرایط مختلف پروژه های عمرانی کارایی خوبی دارد و می‌توانید از آن‌ها را با قدرت بالایی استفاده کنید.
  6. هزینه اجرای گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ نسبت به سایر روش‌های پایدارسازی گود کمتر است.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

تفاوت گودبرداری میخ‌کوبی با انکراژ

  1. هزینه گودبرداری نیلینگ نسبت به انکراژ کمتر است.
  2. در روش نیلینگ به تجهیزات و مصالح کمتری نیاز دارید.
  3. شما به روی میخ‌کوبی می‌توانید پایدارسازی گودبرداری را سریع‌تر انجام دهید.
  4. در روش گودبرداری میخ‌کوبی شما می‌توانید محدوده خاک کمتری را مسلح کنید.
  5. ر روش میخ‌کوبی فضای بیشتری برای رفت و آمد کارگرها و تجهیزات مختلف وجود دارد.
  6. در روش انکراژ، میلگردها را بعد دوغاب ریزی و سفت شدن آن‌ها پس تنیده می‌کنند. این کار باعث می‌شود که از نیروی مهار رانشی و ریزشی بالایی برخوردار باشند.
  7. مقاومت میلگردهای فولادی در روش انکراژ نسبت به مقاومت فولادهای معمولی ۶ تا ۸ برابر بیشتر است. لذا به هنگام خرید میلگردهای فولادی به این نکته توجه کنید.

خلاصه

گودبرداری به کمک ترکیب میخ‌کوبی و انکراژ یکی از روش‌های رایج و ایمن برای پایدارسازی گودهای مختلف است. به طوری که شما از این روش می‌توانید برای گودال‌های عمیق استفاده کنید. استفاده از این روش مزایایی دارد و می‌تواند نسبت به استفاده از هر کدام از روش‌های میخ‌کوبی و انکراژ پایدارسازی گود را افزایش دهد؛ زیرا شما در آن می‌توانید گودبرداری خود را متناسب با نوع توده‌های خاکی در قسمت‌های مختلف گود انجام دهید. برای شناسایی این روش‌ها و استفاده از هر کدام از این روش‌های گودبرداری شما نیاز به مهندسان ساختمانی مانند گروه رویش دارید که در این مورد شما را راهنمایی کنند.

برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.

مطالب مرتبط