یکی از روشهای پایدارسازی گود، گودبرداری به روش میخکوبی است که در آن شما از المانهای فولادی به عنوان نیل (Nail) که معادل انگلیسی میخ است، استفاده میکنید. این روش از گودبرداری برای سازههای مختلف ساختمانی در سطح شهرهای بزرگ بسیار پرکاربرد است که مهندسان ساختمان گروه رویش آن را میتوانند متناسب با طراحی گودبرداری شما اجرا کنند. آشنایی با مراحل مختلف این روش از پایدارسازی گود به شما کمک میکند تا به مزایای استفاده آن پی ببرید.
برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.
منظور از گودبرداری به روش میخکوبی چیست؟
نیل به معنای میخ در زبان انگلیسی است که به همین دلیل به روش میخکوبی روش نیلینگ نیز میگویند که در آن شما میخهای فولادی بزرگی را برای پایدارسازی دیواره خاک بر روی آن ها قرار میدهید. میخهایی که در این روش استفاده می شوند، المانهای فولادی هستند که برای گودهایی با عمق متوسط به بالا مناسب میباشند.
در این روش شما پایههای فولادی و قطعات مختلف را در داخل گودال مشاهده نمیکنید. در واقع با میخکوبی به داخل دیواره گودال، سازه نگهبان خود در داخل گودال قرار میدهید؛ بنابراین استفاده از این روش باعث میشود که کارگران و ماشینآلات مختلف با محدودیتهای حرکتی و جابجایی در داخل گود مواجه نشوند. در گودبرداری به روش میخکوبی ترانشههای گود را پایدار کرده و یک تکیه افقی برای دیواره خاکبرداری تامین میکنند.
خوب است بدانید که نیروی کششی در میخهای فولادی زمانی اجرا می شوند که در سیستم مقداری جابجایی صورت بگیرد. این ویژگی در ساختمانهای مجاوری که کاربری حساس دارند ممکن است مشکلاتی را به بار بیاورد.
در این روش شما بهتر است از گودبرداری به روش انکراژ استفاده کنید؛ بنابراین در انتخاب نوع روشهای پایدارسازی گود خود دقت کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از روش گودبرداری به روش میخکوبی با گذشت زمان، هوازدگی سطح خاک، خوردگی آرماتورها و نفوذ آبهای سطحی مقاومت خود را از دست میدهد؛ بنابراین وقتی شما از این روش برای گودبرداری خود استفاده می کنید حتما خیلی سریع پیریزی ساختمان خود را شروع نمایید.
برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.
مراحل اجرای گودبرداری به روش میخکوبی
- گودبرداری مقطعی دیوار
- حفاری گمانههای میخکوبی
- نصب میلگرد تسلیح در گمانهها
- تزریق دوغاب سیمان به داخل چالهها
- نصب شاتکریت بر روی دیواره گود
- نصب صفحه سر نیل و مهره
اگر شما قصد دارید از روش گودبرداری به روش میخکوبی استفاده کنید مراحل گیرداری آن را در چند مرحله زیر می توانید انجام دهید.
گودبرداری مقطعی دیوار
در مرحله اول گودبرداری به روش میخکوبی حدود ۱ تا ۴ متر از عمق گود را خاکبرداری می کنند. عمق خاکبرداری شما بستگی به آزمایشهای مکانیک خاک و گمانهزنیهای آن دارد. به طوری که طبق نتایج به دست آمده عمق گودبرداری اولیه را تعیین میکنند. به این گودبرداریهای اولیه ایجاد شده در گودال سینه کار میگویند که در پای این دیوار یک سکو یا سطح افقی قرار دارد که دستگاه حفاری را روی آن قرار میدهند.
حفاری گمانههای میخکوبی
شما باید برای قرار دادن میخها روی دیوارها حفاریهایی را انجام دهید که برای این کار از یک دستگاه دریل واگن استفاده می کنند. این دریلها روی سینه کار قرار می گیرند و شیب، قطر، طول و تعداد چالههایی را مطابق با محاسبات انجام شده توسط مهندسان و نقشه اجرایی آن ها تعین ایجاد می کنند. به طور معمول این چالهها را با زاویه ۱۰ تا ۲۰ درجه نسبت به افق، قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر و طول ۵ تا ۱۵ متر در فواصل یک تا دو متری ایجاد می کنند.
نصب میلگرد تسلیح در گمانهها
بعد از آن که شما چالهها را حفر کردید باید میلگردهای آجدار از نوع AIII با قطر حداقل 25 میلیمتر و طول معین شدهای را که یک سر آن ها به طول ۱۰ سانتیمتر رزوه شده است، قرار دهید. البته میلگردهایی با قطر 28، 32 و 40 میلیمتر نیز برای نیلینگ استفاده می شوند. در خاکهای خورنده بر روی آرماتورها پوشش رزین اپوکسی قرار میدهند. میخهایی با طول بیش از ۱۲ متر باید به روش کوپلینگ یا فورجینگ به هم وصل شوند.
دقت کنید که شما میلگردها را در وسط چاله قرار دهید تا اطراف آن را با دوغاب پر کنید. برای این کار در هر ۲ الی ۳ متر از اسپیسرهای پلاستیکی (فاصله گذار) برای قرار دادن میلگرد در وسط چاله استفاده می کنند. بعد از آن در داخل چالهها شیلنگ تزریق و شیلنگ برگشت هوا قرار میدهند که جنس آن ها باید از PVC (پلیوینیل کلراید) باشد. این شیلنگها را به میلگرد متصل کرده و آن ها را با هم به درون چاله هدایت میکنند. به طوری که در آن باید قسمت رزوه شده میلگرد از دیواره خاک بیرون باشد.
تزریق دوغاب سیمان به داخل چالهها
در این بخش از گودبرداری به روش میخکوبی شما باید ورودی چالهها را با ملات گچ یا گچ و سیمان مسدود کنید. بعد به درون چالهها دوغاب سیمان تزریق نمایید. این کار باعث می شود تا دوغاب سیمان به بیرون چاله نریزد. ملات سیمان خود را با نسبت آب به سیمان 0.5 تهیه کنید. در واقع در ابتدا دوغاب اولیه خود را خیلی رقیق به نسبت آب به سیمان بیشتر از یک تهیه کنید و آن را به انتهای چاله تزریق نمایید. بعد از آن به تدریج دوغاب سیمان را غلیظ کرده و نسبت آن را در انتهای کار به 0.5 برسانید. سعی کنید دوغاب را با فشار ۳ تا ۵ بار یا به صورت ثقلی به داخل چاله تزریق نمایید. اگر فشار دوغاب ریزی شما زیاد باشد احتمال ریزش دیواره در داخل چاله وجود دارد.
حال وقتی که دوغاب سیمان شما از شیلنگ برگشت به بیرون هدایت شد می توانید متوجه شوید که چاله شما پر شده است و در این حالت شیلنگ برگشت هوا را خم کنید و تزریق دوغاب را تا پر شدن کامل چاله ادامه دهید.
نصب شاتکریت بر روی دیواره گود
بعد از آن که شما دوغاب خود را در داخل چاله تزریق کردید برای جلوگیری از فرسایش خاک دیواره و هوازدگی آن ها می توانید بین نیلها روی سطح خاک به کمک شمشهکشی مش گذاری و شاتکریت گذاری کنید. در برخی مواقع نیز مهندسان ساختمان بعد از شاتکریت گذاری بر روی دیواره گود روی آن ها بتن پاشی می کنند تا پایدارسازی گود محکم شود.
در زمینهایی که سطح آبهای زیرزمینی آن زیاد است و احتمال فرسایش دیواره گودال در آن وجود دارد قبل از مش گذاری و اجرای شاتکریت، سیستم زهکشی در آن تعبیه میکنند تا آبی که در پشت دیوارها جمع شده است از داخل نوارهای زهکشی در زیر گودال به بیرون هدایت شوند.
نصب صفحه سر نیل و مهره
در این قسمت از گودبرداری به روش میخکوبی شما بعد از آن که شاتکریت های خود را قرار دادید باید سر نیلها را به کمک مهرههای ۶ گوش به سر میلگردهای رزوه شده ببندید. سر نیلها معمولا یک صفحه فولادی به ضخامت ۲ سانتیمتر و ابعاد ۲۵ در ۲۵ سانتیمتر هستند. معمولا این کار برای جلوگیری از برش پانچ و سوراخ شدن بتن شاتکریت انجام میشود.
خلاصه
وجود چالشهای مختلف در برابر گودبرداری ساختمانهای مختلف باعث شده است تا مهندسان ساختمان برای روبرو شدن با آنها روشهای پایدارسازی گودهای زیادی را ابداع کنند که روش گودبرداری به روش میخکوبی یکی از آن ها است.
شما در این روش میخهای فولادی را چالههایی که به عمق مختلف در دیواره گودال ایجاد شدند قرار میدهید و آن ها را با بتنهای سیمان پر می کنید. بعد از آن با شاتکریت گذاری سطح یکدستی را در دیواره گود ایجاد مینمایید. حالا سر نیلها را با یک صفحه فولادی و مهرههای ۶ گوش محکم کنید تا پایدارسازی سازه را افزایش دهید.
برای اجرای این مراحل از گودبرداری نیاز به مهندسان ساختمان دارید تا برای چالشهای احتمالی شما راهحلهایی را ارائه دهند. شما می توانید از کارشناسان گروه رویش به عنوان طراحان و مجریان سازههای نگهبان گودبرداری صحبت نمایید.
برای ارتباط با کارشناسان و مهندسان گروه رویش با شماره 09122527317 تماس بگیرید.